Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Zamestnanci handlovskej nemocnice pomáhajú svojim spoluobčanom v núdzi

8.12.2017

NEMOCNICA Handlová, člen skupiny AGEL, sa už po druhýkrát úspešne zapojila do Vianočnej zbierky šatstva, ktorú pravidelne organizuje NADÁCIA AGEL. Zamestnanci tak pomôžu desiatkam rodín v hmotnej núdzi

Zamestnanci handlovskej nemocnice a ich rodiny prejavili dobrú vôľu a aktívne sa zapojili do zbierky šatstva, aby pomohli ľuďom v ťažkej životnej situácii. Vianočná zbierka šatstva sa konala od 1. novembra do 20. novembra. Zimné bundy, tepláky, odevy pre deti aj dospelých, uteráky, posteľná bielizeň, to všetko pobalené v niekoľkých vreciach poputovalo do Útulku DORKA prevádzkovanému neziskovou organizáciou Jazmín. Vyzbierané veci boli odovzdané aj do programu Odevnej a nábytkovej banky, ktorý sa organizuje v Handlovej pod vedením sociálneho oddelenia na mestskom úrade.

,,Ďakujeme zamestnancom NEMOCNICE Handlová za veci poskytnuté občanom využívajúcim sociálne služby útulku aj mesta. Zbierka tak pomôže aspoň čiastočne skvalitniť ich životné podmienky,“ uviedla pri preberaní riaditeľka Útulku DORKA Mgr. Jazmín Mrázová.

Sme radi, že nám nemocnica mohla pomôcť a zbierka bude užitočne použitá pre skupiny ľudí, ktorí sa, často nie vlastnou vinou, ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii, dodala odborný garant komunitného centra Mgr. Jana Polakovičová. 

Útulok DORKA poskytuje sociálnu pomoc skupine občanov v hmotnej núdzi, občanom bez strechy nad hlavou, týraným matkám s deťmi a je prevádzkovaný neziskovou organizáciou Jazmín. Činnosť sociálneho oddelenia mesta Handlová je zameraná na starostlivosť o rodinu, deti, seniorov a na skupiny obyvateľstva ohrozené sociálnym vylúčením tzn. bezdomovci, rómska komunita a pod..

 

Späť