Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Rehabilitácia v Nemocnici Handlová funguje takmer naplno, opatrenia ale naďalej platia

4.6.2020

Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie v Nemocnici Handlová, 2. súkromná nemocnica, ktorá je členom skupiny AGEL, zaznamenalo po uvoľnení epidemiologickej situácie zvýšený počet pacientov. Pacienti, ktorí ale majú vážnejšie problémy, navštevovali lekárov pravidelne aj počas posledných dvoch mesiacov.

Počas vyhlásenia núdzového stavu postupovali v nemocnici podľa platných metodických usmernení. Oddelenie poskytovalo aj v tomto období zdravotnú starostlivosť nepretržite, avšak v obmedzenom režime a za dodržiavania opatrení. Pri vstupe na rehabilitačné oddelenie bol poverený pracovník, vybavený všetkými potrebnými ochrannými pomôckami a vykonával triáž – triedenie  pacientov. Každý pacient, ktorý išiel na rehabilitačné procedúry, si pri vstupe vydezinfikoval ruky, na tvári mal rúško, šatku a prípadne na rukách vlastné  rukavice. ,,Zároveň aj naši pracovníci mali pri podávaní procedúr všetky potrebné ochranné pomôcky a vykonávali pravidelnú dezinfekciu rúk, prístrojov aj plôch na pracovisku. Na našom oddelení sú všetci pacienti časovaní na presný deň a čas, takže sa pacienti nezhromažďovali v čakárni  a  dodržiavali sa potrebné odstupy,“ vysvetľuje primár oddelenia MUDr. Július Káder. Podľa jeho slov chodili pacienti na rehabilitačné oddelenie aj  počas pandémie koronavírusu, ale v menšom počte. ,,Po postupnom uvoľnení opatrení záujem o rehabilitácie stúpal a ambulancia a podávanie procedúr sa postupne vracia do normálu,“ hovorí primár.

V ambulancii sa okrem bežných procedúr podáva aj laseroterapia, ktorá patrí medzi najmodernejšie neinvazívne a nebolestivé liečebné postupy. Medzi jej najväčšie benefity patrí nízke množstvo kontraindikácií a zároveň široké spektrum indikácii. Liečba laserom je časť svetloliečby. Laserové svetlo je nosičom energie, ktorú je schopné odovzdať pri dopade na ožarovanú plochu. Využíva opakované impulzy úzkeho zväzku monochromatického svetla a hlboko zasahuje do povrchovej časti tkanív, kože a slizníc. ,,Je životabudičom pre bunky, pretože zlepšuje bunkové dýchanie, spevňuje bunkové steny, zlepšuje minerálnu rovnováhu, má silné protizápalové, protibolestivé, protibakteriálne a protivírusové účinky a zároveň upokojujúce účinky, uvoľňuje kŕče a zmenšuje opuchy,“ opisuje MUDr. Július Káder.  

Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie nemocnice poskytuje denne zdravotnú starostlivosť pre viac ako 20 pacientov. 

Späť