Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Seniori si pochvaľujú pracovné terapie, ale aj precvičovanie pamäte

17.8.2020

V Senior centre Svätej Kataríny, ktoré patrí pod Nemocnicu AGEL Handlová, nepokazila atmosféru ani epidemiologická situácia či vysoké horúčavy. Aj napriek všetkým opatreniam, ktoré sa v centre vzhľadom na aktuálnu situáciu dodržiavajú, pripravuje personál neustále nové aktivity.

Senior centrum Svätej Kataríny má momentálne 18 klientov, všetci si prístup odborného personálu pochvaľujú. Takmer denne im vymýšľajú program tak, aby každý deň bol pre nich výnimočný a aby si precvičovali pamäť či koncentráciu. ,,Krásne slnečné dni klientom senior centra  spríjemňujeme rôznymi aktivitami v areáli nášho zariadenia. Na čerstvom vzduchu si spolu zacvičíme a tiež sa zahráme s loptou, inokedy len tak v tieni stromov vedieme rozhovory, pri ktorých sa klienti odreagujú a zasmejú.

Uvoľnenie a relaxáciu doprajeme nielen telu, ale i duši pri čítaní dobrej knihy. Sediac pod stromami ticho počúvajú príbehy a v myšlienkach unikajú do sveta fantázie,“ hovorí Andrea Turčanová zo senior centra.

Klientom poskytujú aj rôzne pracovné terapie, medzi ktoré patrí napríklad pečenie rôznych dobrôt. ,,Popri tom nezabúdame ani na precvičovanie pamäti a koncentrácie našich  klientov a svoje hlavičky si trénujú písomnými testami. Ich zdravie je zároveň pre nás na prvom mieste, a preto počas horúcich dní dbáme aj na pitný režim a tekutiny pravidelne dopĺňame,“ vysvetľuje Andrea Turčanová.

Senior centrum Svätej Kataríny je zariadenie poskytujúce sociálne služby ľuďom, ktorí si vyžadujú celodenný dohľad skúsených odborníkov, pretože si nedokážu sami pripraviť stravu, zobrať v stanovenom čase lieky, alebo jednoducho nechcú byť sami, ale v spoločnosti veku primeraných osôb. Kapacita Senior centra je 20 lôžok. Opatrovateľské služby zabezpečuje odborne zdatný personál s dlhoročnými skúsenosťami so starostlivosťou o odkázané osoby. Klienti majú zabezpečené dôstojné podmienky pre pobyt v centre, s dôrazom na dostupnosť rehabilitačných služieb a iných výhod vyplývajúcich z umiestnenia centra v nemocnici.

Späť