Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Seniori komunikujú s príbuznými prostredníctvom videohovorov

10.9.2020

Pandémia koronavírusu závažným spôsobom oklieštila aj rodinné kontakty v domoch pre seniorov. Zákaz návštev v rámci preventívnych epidemiologických opatrení však spôsobil, že babičky a dedkovia sa cítia viac opustení, nemôžu vidieť svoje rodiny, chýba im objatie, milé slovo pri návštevách. V Senior centre Svätej Kataríny v Handlovej prišli s originálnym riešením. Seniori sa môžu so svojimi príbuznými vidieť a počuť, a objať aspoň na diaľku.

,,Pre našich klientov sme od septembra zaviedli videohovory cez tablet a notebook. S nápadom prišiel jeden z rodinných príslušníkov nášho seniora,“ hovorí sociálna pracovníčka Senior centra Svätej Kataríny, Mgr.  Andrea Turčanová.  Ostatní túto myšlienku privítali s nadšením. Komunikácia sa uskutoční prostredníctvom videohovoru cez notebook, ležiaci pacienti majú zasa k dispozícii tablet, ktorý centru venovala predajňa výpočtovej techniky Elko computers. Všetci, ktorí majú o takýto hovor záujem, sa objednajú na konkrétny deň a čas tak, aby to všetkým vyhovovalo. ,,Trvanie hovoru je 30 minút, komunikovať je možné počas pracovného týždňa, samozrejme s prihliadaním a prispôsobovaním sa konkrétnym podmienkam na oddelení,“ dopĺňa info A. Turčanová. Keďže klienti Domova sociálnych služieb neovládajú aplikáciu samostatne, pretože nie sú tak technicky zdatní, pomoc pri videohovoroch im poskytuje sociálna pracovníčka. Pandemickú situáciu handlovskom senior centre zatiaľ zvládajú dobre, prísne dbajú o dodržiavanie hygieny.

Späť