Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

V handlovskom Senior centre liečia klientov oxygénoterapiou

10.11.2020

V Senior centre Svätej Kataríny, ktoré je súčasťou Nemocnice AGEL Handlová, majú pre svojich klientov novinku. Seniorom poskytujú liečbu kyslíkom a tí si ju veľmi pochvaľujú.

Oxygénoterapia je liečba kyslíkom určená na regeneráciu organizmu, ktorá sa realizuje inhaláciou primeraných dávok kyslíka. Pacient vdychuje zvlhčený kyslík, ktorý je vyrábaný kyslíkovým koncentrátorom. Tento prístroj separuje kyslík z okolitého vzduchu a takto separovaný kyslík sa inhaluje pomocou kanyly. Účinky oxygénoterapie sú pre organizmus človeka pozitívne, posilňuje imunitný systém, zlepšuje fyzickú a psychickú výkonnosť a priaznivo pôsobí pri celkovej únave.

,,Na začiatku sme klientov oboznámili s tým, čo oxygénoterapia je a aké sú jej účinky pre organizmus človeka. Klienti o túto formu liečby prejavili záujem. Pred podávaním liečby kyslíkom sa samozrejme konzultoval zdravotný stav každého klienta s neurológom,“ vysvetľuje Mgr. Andrea Turčanová z handlovského seniorcentra. Každý klient absolvuje liečbu päťkrát po dobu 30 minút. ,,Liečbu kyslíkom prijali prirodzene a neprejavovali žiadne obavy či strach. Ako sa vyjadril náš klient Jožko, po kyslíkovej kúre sa cíti lepšie a terapiu si pochvaľuje. Naši klienti sú vďační za každú zdravotnú pomoc či liečbu, ktorá im pomôže či spríjemní pobyt v zariadení,“ hovorí s úsmevom.

Senior centrum Svätej Kataríny je zariadenie poskytujúce sociálne služby ľuďom, ktorí si vyžadujú celodenný dohľad skúsených odborníkov, pretože si nedokážu sami pripraviť stravu, zobrať v stanovenom čase lieky, alebo jednoducho nechcú byť sami, ale v spoločnosti veku primeraných osôb. Kapacita Senior centra je 20 lôžok. Opatrovateľské služby zabezpečuje odborne zdatný personál s dlhoročnými skúsenosťami so starostlivosťou o odkázané osoby. Klienti majú zabezpečené dôstojné podmienky pre pobyt v centre, s dôrazom na dostupnosť rehabilitačných služieb a iných výhod vyplývajúcich z umiestnenia centra v nemocnici.

Späť