Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Epidémia sa klientom handlovského senior centra vyhýba, testujú ich pravidelne

18.11.2020

V Senior centre Svätej Kataríny, ktoré je súčasťou Nemocnice AGEL Handlová, klienti aj personál pociťujú náročnú situáciu, ktorá s príchodom epidémie nového koronavírusu nastala. Opatrovateľky sa však snažia, aby seniorom nič nechýbalo a o ich zdravie, fyzické či psychické, sa prvotriedne starajú.

,,Situáciu vírusového ochorenia vnímajú naši klienti negatívne, nakoľko si uvedomujú a reálne pociťujú obmedzenia, ktoré sú vzhľadom na opatrenia potrebné. Najťažšie vnímajú zákaz návštev, chýba im fyzický a vizuálny kontakt s ich príbuznými. Jesenné a daždivé počasie taktiež  prispieva k precitlivenosti  niektorých z nich,“ opisuje Mgr. Andrea Turčanová z handlovského seniorcentra. Personál seniorov chráni predovšetkým  dodržiavaním a používaním ochranných prostriedkov, ako aj pravidelnou dezinfekciou v zariadení.  ,,V rámci plošného testovania sa seniori pravidelne zúčastňujú  testovania  na COVID-19. Doposiaľ sa nám našťastie darilo ochrániť našich klientov pred týmto ochorením a aj naďalej robíme pre ich ochranu maximum. Nepriaznivú situáciu a obmedzenie kontaktu s rodinami pomáhajú zvládať aj naše šikovné opatrovateľky, ktoré klientom poskytujú nielen starostlivosť, ale  mnohokrát aj objatie, milé slovo a úsmev. Kontakt s rodinami im zabezpečujeme realizáciou video hovorov, vďaka čomu sa môžu porozprávať a aspoň na diaľku vidieť,“ hovorí.

V handlovskom senior centre sa personál venuje aj psychickej pohode klientov, udržiavajú ju rôznymi aktivitami, či už kreslením, čítaním knihy, výrobou jesenných dekorácií, ale tiež posedeniami, pri ktorých sa spoločne rozprávajú a spomínajú.

Senior centrum Svätej Kataríny je zariadenie poskytujúce sociálne služby ľuďom, ktorí si vyžadujú celodenný dohľad skúsených odborníkov, pretože si nedokážu sami pripraviť stravu, zobrať v stanovenom čase lieky, alebo jednoducho nechcú byť sami, ale v spoločnosti veku primeraných osôb. Kapacita Senior centra je 20 lôžok. Opatrovateľské služby zabezpečuje odborne zdatný personál s dlhoročnými skúsenosťami so starostlivosťou o odkázané osoby. Klienti majú zabezpečené dôstojné podmienky pre pobyt v centre, s dôrazom na dostupnosť rehabilitačných služieb a iných výhod vyplývajúcich z umiestnenia centra v nemocnici.

Späť