Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

V Nemocnici AGEL Handlová je možné sa dať bezplatne otestovať

19.11.2020

Nemocnica AGEL Handlová umožnila od stredy 18. októbra verejnosti bezplatné antigénové testovanie. Mobilné odberové miesto sa nachádza na vrátnici Nemocnice AGEL Handlová a v prevádzke je každý pracovný deň.

„Nemocnica AGEL Handlová zareagovala na výzvu Ministerstva zdravotníctva SR na zriadenie mobilného odberového miesta v okresných mestách. Promptne sme sa prihlásili, ministerstvo náš návrh zmluvy akceptovalo, a tak sme spustili činnosť nášho mobilného odberové miesta,“ hovorí riaditeľka handlovskej nemocnice Ing. Marta Eckhardtová, MPH. „Mobilné odberové miesto je určené všetkým občanom, ktorí majú v nadväznosti na aktuálny vývoj epidemiologickej situácie v Slovenskej republike vyvolanej šírením nového koronavírusu SARS-CoV-2 záujem o pretestovanie svojho zdravotného stavu,“ vysvetľuje Ing. Eckhardtová. Prevádzková doba odberového miesta je od 8. do 14. hodiny, žiadne špeciálne podmienky nie sú stanovené. Nie je potrebné sa objednávať, stačí prísť, postaviť sa do radu a po odobratí vzorky z nosohltana je výsledok známy do 15 minút. Už prvý deň prevádzky mobilného odberového miesta ukázal záujem o testovanie zo strany verejnosti, keď bolo otestovaných 75 záujemcov.

V handlovskej nemocnici je možné sa dať otestovať aj najspoľahlivejším PCR testom. Túto možnosť majú pacienti s covid passom pondelok a štvrtok od 8.00 do 10.00 hod. Pre samoplatcov je vymedzený čas v pondelok a štvrtok od 10.00 hod do 12.00 hod, pričom samoplatcovia sa musia objednávky cez portál www.agellab.sk.

Späť