Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

V Nemocnici AGEL Handlová zmobilizovali všetky sily a prostriedky na zvládnutie pandemickej situácie

4.1.2021

Nemocnica AGEL Handlová zvládla uplynulé vianočné sviatky s maximálnym nasadením všetkých síl a prostriedkov. Nemocnica sa v zmysle príkazu MZ SR stala Subjektom hospodárskej mobilizácie a musela reprofilizovať oddelenie dlhodobo chorých na COVID oddelenie.

„K dnešnému dňu k 8.00 hod evidujeme 8 covid pozitívnych pacientov,  prístroje na umelú pľúcnu ventiláciu v nemocnici nemáme. Zo zamestnancov nemocnice sú pozitívne 3 zdravotné sestry a 1 nezdravotnícky pracovník.  Aktuálne nemáme v karanténe žiadneho zamestnanca,“ uviedla  riaditeľka handlovskej nemocnice Ing. Marta Eckhardtová, MPH.  „Cca 50 % zamestnancov nemocnice už COVID ochorenie prekonalo.“

Nemocnica kvôli pandémii koronavírusu reprofilizovala celkovo 40 lôžok. ,,Zatiaľ situáciu zvládame vďaka veľmi dobrej spolupráci s okolitými nemocnicami  a KOS ZZS,“ hovorí riaditeľka.

Nemocnica naďalej poskytuje aj možnosť dať sa bezplatne otestovať v mobilnom odberovom mieste v čase od 8.00 hod do 14.00 hod. ,,Nemocnica pripravuje možnosť objednávania sa na antigénové testovanie, aby sme tak občanom skrátili čas strávený čakaním na testovanie. Objednávanie je možné na adrese www. e-vuc.sk v sekcii Trenčiansky samosprávny kraj/mobilné odberové miesta,“ uviedla riaditeľka. Handlovská nemocnica ponúka aj možnosť sa dať otestovať  najspoľahlivejším PCR testom. Túto možnosť majú pacienti s covid passom v pondelok a štvrtok od 8.00 do 10.00 hod. Pre samoplatcov je vymedzený čas v pondelok a štvrtok od 10.00 hod do 12.00 hod, pričom samoplatcovia sa musia objednať cez portál www.agellab.sk.

V nemocnici rovnako ako vo všetkých ostatných naďalej platia prísne protiepidemiologické opatrenia vrátane zákazu návštev.

Späť