Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovské senior centrum má za sebou náročný rok, v tom novom čakajú klientov novink

21.1.2021

V Senior centre Svätej Kataríny, ktoré je súčasťou Nemocnice AGEL Handlová, sa aj napriek pandemickej situácii, ktorá minulý rok na Slovensko prišla, snažia vyčarovať klientom úsmev na tvári. Personál robí všetko pre to, aby babičky a dedkovia čo najmenej nepríjemné zmeny pociťovali.

Epidémia koronavírusu neobišla ani Senior centrum Sv. Kataríny, s touto chorobou bojoval personál, ale i klienti. Už na začiatku pandémie bol ako jedno z opatrení zavedený zákaz návštev, starčekovia sa však mohli s rodinou spojiť aspoň prostredníctvom videohovorov. ,,Toto obdobie bolo pre nich veľmi náročné. Klienti, ktorí mali nariadenú karanténu, mohli čas tráviť výlučne iba na izbe. Pre niektorých bolo veľmi ťažké pochopiť, že nemôžu z izby vyjsť, izolácia a zákaz návštev zle vplývali na ich psychický stav. Preto sme sa ich snažili povzbudzovať a udržiavať všetkým dobrú náladu,“ opisuje Mgr. Andrea Turčanová, sociálna pracovníčka zo senior centra.

Klienti boli počas ochorenia COVID-19 slabí, veľa času strávili spánkom, takže nebolo možné realizovať spoločné aktivity. ,,Od začiatku pandémie sa napriek všetkému snažíme byť pozitívni a veselí s vierou, že to všetko dobre dopadne. Personál robí pre klientov maximum, samozrejme vrátane dodržiavania  prísnych hygienických opatrení,“ hovorí Mgr. Andrea Turčanová.

V novom roku plánujú v handlovskom senior centre pre klientov novinky. ,,Chceli by sme im vytvoriť kryté sedenie, teda altánok a vymaľovať vnútorné priestory,“ vysvetľuje vízie na tento rok sociálna pracovníčka.

Senior centrum Svätej Kataríny je zariadenie poskytujúce sociálne služby ľuďom, ktorí si vyžadujú celodenný dohľad skúsených odborníkov, pretože si nedokážu sami pripraviť stravu, zobrať v stanovenom čase lieky, alebo jednoducho nechcú byť sami, ale v spoločnosti veku primeraných osôb. Kapacita senior centra je 20 lôžok. Opatrovateľské služby zabezpečuje odborne zdatný personál s dlhoročnými skúsenosťami so starostlivosťou o odkázané osoby. Klienti majú zabezpečené dôstojné podmienky pre pobyt v centre, s dôrazom na dostupnosť rehabilitačných služieb a iných výhod vyplývajúcich z umiestnenia centra v nemocnici.

Späť