Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

V handlovskej nemocnici a Senior centre Sv. Kataríny pokračuje očkovanie zamestnancov proti koronavírusu

5.2.2021

Nemocnica AGEL Handlová zaočkovala už takmer polovicu svojich zamestnancov proti koronavírusu COVID-19. Celkovo o očkovanie prejavilo záujem 69 zamestnancov, vrátane zamestnancov Senior centra Svätej Kataríny. K dnešnému dňu majú zaočkovaných 43 zamestnancov prvou dávkou vakcíny a u časti z nich bola podaná už aj druhá dávka.

„S očkovaním našich zamestnancov sme začali 7. januára. Keďže handlovská nemocnica nie je vakcinačným centrom, očkovanie našich zamestnancov sa realizovalo v iných očkovacích centrách a týmto chceme poďakovať Nemocnici AGEL Bánovce a Nemocnici AGEL Levice,“ hovorí MUDr. Lucia Radvanská, námestníčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť Nemocnice AGEL Handlová.

Medzi prvými zaočkovanými bol aj Bc. Jozef Rückschloss, operačná sestra jednodňovej zdravotnej starostlivosti, aj keď po zverejnení informácie, že je k dispozícii vakcína proti COVID - 19, ako väčšina ľudí, najprv váhal. „Aj ja som bol čiastočne ovplyvnený rôznymi informáciami o vakcíne a nežiadúcich účinkoch. Vzhľadom na to, že od začiatku pandémie som ešte nebol nakazený novým koronavírusom, som sa po dôkladnom uvážení rozhodol prijať možnosť dať sa zaočkovať. Moje presvedčenie, že sa dám zaočkovať, bolo aj s ohľadom na moju rodinu a priateľov, keďže pracujem v rizikovom prostredí, ale samozrejme mi to prišlo zodpovedné aj voči kolegom a pacientom,“ hovorí mladý muž.  „Podanie očkovacej látky bolo rýchle a absolútne bezbolestné. Počas pätnásťminútového sledovania ihneď po podaní vakcíny sa nevyskytli žiadne komplikácie. Večer v deň podania očkovacej látky som pociťoval miernu bolesť v ramene, ktorá sa dá prirovnať k svalovej horúčke po cvičení. Táto „svalovica" trvala 2 dni a potom zmizla.“  O pár dní ma čaká podanie druhej dávky vakcíny. Verím, že priebeh po podaní bude aj tentoraz bez komplikácii,“ hovorí J. Rückschloss.

Aj primárka Oddelenia dlhodobo chorých MUDr. Miriam Kvostková je jednoznačne za očkovanie: „Situácia s COVID-19 je alarmujúca. Dlho sme aj v našej nemocnici odolávali infekcii, avšak aj napriek dodržiavaniu protiepidemiologických opatrení sa objavila a šírila sa rýchlo. Aj ja som pri testovaní mala pozitívny výsledok so sprievodnou stratou čuchu, chuti. Dodržiavala som izoláciu, dezinfekciu v domácom prostredí, zakúpila som si germicídny žiarič, aby som ochránila aj svojich blízkych,“ hovorí MUDr. Kvostková. Informácia o možnosti očkovania vzbudila aj u nej záujem a v polovici januára sa dala očkovať. „Až na pobolievanie v oblasti ramena nemám žiadne iné ťažkosti. V rozhovoroch s mnohými počuť rôzne názory, aj za, aj proti očkovaniu, ja som určite za očkovanie.“

Späť