Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovská nemocnica má pandemickú situáciu pod kontrolou

8.2.2021

Nemocnica AGEL Handlová zatiaľ aktuálnu pandemickú situáciu zvláda. Hoci poskytuje zdravotnú starostlivosť takmer trom desiatkam pacientom s koronavírusom, potešujúce je nízke číslo zamestnancov s ochorením covid-19. Nemocnica poskytuje len akútnu zdravotnú starostlivosť a pre verejnosť spustila aj vyšetrenie na prítomnosť protilátok proti koronavírusu.

„V našej nemocnici sa k dnešnému dňu staráme o 26 covid pozitívnych pacientov, suspektných nemáme v tejto chvíli žiadnych. Dvaja naši zamestnanci sú na PN z dôvodu koronavírusu, žiadni ďalší nie sú v karanténe. Z tohto pohľadu je situácia u nás priaznivá a veríme, že takto vydrží aj naďalej,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Handlová Ing. Marta Eckhardtová, MPH. 

Handlovská nemocnica síce nie je oficiálnym vakcinačným centrom, ale v zmysle usmernení Ministerstva zdravotníctva SR boli zaočkovaní tí zamestnanci nemocnice, ktorí o vakcináciu prejavili záujem. „Zo 77 našich kolegov bolo zaočkovaných zatiaľ 44 prvou dávkou vakcíny, 8 z nich už dostalo aj druhú vakcinačnú dávku,“ uviedla riaditeľka nemocnice.

Novinkou v nemocnici je, že pre verejnosť ponúka, okrem klasického PCR testu a bezplatného antigénového testu, aj vyšetrenie na prítomnosť protilátok proti koronavírusu covid-19. „Vyšetrenie je určené pre samoplatcov, záujemca sa musí vopred objednať na www.agellab.sk a môže si vybrať z dvoch druhov testov na protilátky,“ objasnila Ing. Eckhardtová.

V nemocnici naďalej platia prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev, realizuje sa len neodkladná zdravotná starostlivosť.

Späť