Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovská nemocnica pomohla pri celoplošnom skríningu vo viac ako 20 obciach

11.2.2021

Už takmer rok sú v neustálom nasadení, proti epidémii bojujú priamo v prvej línii. Keď ich Okresný úrad Prievidza požiadal o pomoc, vedenie, ani personál Nemocnice AGEL Handlová s.r.o. neváhali a pri celoplošnom skríningu priložili ruku k dielu. Aj vďaka ich pomoci a nasadeniu sa podarilo v priezvidzskom okrese otvoriť odberové miesta v 22 obciach a v 2 mestách.

Bc. Miriama Molnárová, vedúca sestra Oddelenia dlhodobo chorých z handlovskej nemocnice, sa na testovaní zúčastnila dva víkendy po sebe. Prvý víkend bola na Morovnianskej škole a druhý víkend v podnikateľskom inkubátore v centre mesta. „Vedela som, že hľadajú zdravotníkov na testovanie, tak som chcela pomôcť, aby už skončili tie všetky nariadenia a mohli sme sa vrátiť do normálneho chodu života bez nejakých zákazov a obmedzení,“ vysvetľuje svoju motiváciu.  Celoplošného testovania sa zúčastnila už aj minulý rok v októbri a v novembri.  „Vtedy to bola pre mňa nová skúsenosť a aj keď práca bola veľmi náročná, spoznala som tam skvelých ľudí, s ktorými bola radosť pracovať.  Možno práve preto som sa opäť rozhodla pomôcť aj na úkor svojho voľného času. A aj tento raz som mala šťastie na super ľudí, s ktorými som strávila testovanie. Samotné testovanie prebiehalo kľudne, ľudia boli milí a trpezliví. Jasné, našlo sa aj pár ľudí, ktorým nebolo testovanie po vôli, ale dobrou náladou celého tímu sme sa snažili im to testovanie čo najviac spríjemniť. Skúsenosť to bola veľmi dobrá, ale už by som bola najradšej, keby sa nemusela opakovať,“ hovorí Miriama.

Pomoc handlovských zdravotníkov oceňujú aj v dotknutých obciach. „Rád by som vyjadril poďakovanie nemocnici AGEL Handlová za spoluprácu pri testovaní v našej obci. Chcem vyzdvihnúť dobrú komunikáciu a profesionálny prístup. Bez ochoty pomôcť, ktorú nám nemocnica poskytla, by sa realizácia testovania v našej obci pravdepodobne nemohla uskutočniť,“ hovorí Peter Závadinka, starosta obce Koš. K jeho milým slovám sa pridáva aj Mgr. Silvia Grúberová, primátorka Handlovej: „Srdečne ďakujem nemocnici, jej vedeniu, pani riaditeľke a jej tímu, že opakovane vyšli v ústrety mestu, ako aj iným obciam na hornej Nitre a pomohli zastrešiť skríningové testovania. Patrí im veľká úcta a vďaka, že už tretí víkend po sebe pre obyvateľov nášho mesta zabezpečili potrebné pretestovanie. S veľkou väčšinou zdravotníkov som sa cez víkend stretla aspoň na pár minút a potešili ma ich slová, že mnohí obyvatelia im úprimne poďakujú aj donesú malú pozornosť.“

Späť