Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovská nemocnica pandemickú situáciu zvláda, hoci počet covidových pacientov neklesá

8.3.2021

Nemocnica AGEL Handlová vďaka organizačným opatreniam a nasadeniu všetkých síl a prostriedkov má aktuálnu pandemickú situáciu pod kontrolou. Počet covid pozitívnych pacientov v regióne neklesá, v nemocnici sa starajú o vyše 30 pacientov. Dobrou správou je nízky počet zamestnancov s koronavírusom, čo je už výsledok očkovania.

„Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 32 pacientom s koronavírusom, žiadny z pacientov nie je suspektný. Päť našich kolegov je covid-pozitívnych, 1 je v karanténe. Z tohto pohľadu je situácia u nás zvládnuteľná, aj keď s kapacitou voľných lôžok sme na hranici,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Handlová Ing. Marta Eckhardtová, MPH. 

Handlovská nemocnica okrem bezplatného antigénového testovania poskytuje aj dve novinky -  je to pre samoplatcov nový druh antigénového testu šetrnejšou metódou výteru z prednej časti nosa, alebo PCR test zo slín, kde pri pozitívnom výsledku testovaný dostane aj informáciu, či má britskú mutáciu koronavírusu. Objednať sa na tieto testy sa dá na portáli www.agellab.sk

V nemocnici naďalej platia prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev, realizuje sa len neodkladná zdravotná starostlivosť.

Späť