Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

NEMOCNICA Handlová Vám vyšetrí kožné znamienka

11.5.2017

Zdravotníci dermatovenerologickej ambulancie NEMOCNICE Handlová – 2. súkromná nemocnica, ktorá je členom skupiny AGEL, pozývajú širokú verejnosť v dňoch od 15. mája do 19. mája 2017 na bezplatné vyšetrenie kožných znamienok. Nemocnica sa aj tento rok pripája ku kampani v rámci celoeurópskej preventívnej akcie Deň melanómu, ktorý pripadá na 15. máj.

Melanóm je najagresívnejšou formou rakoviny kože. Príčinou jeho vzniku môže byť nadmerné vystavovanie sa slnečným lúčom, opaľovanie v soláriách, vplyv elektromagnetického či rádioaktívneho žiarenia, ale aj nezdravý životný štýl. Najviac ohrození sú ľudia so svetlou pokožkou, ale aj tí, u ktorých už v minulosti bol zaznamenaný výskyt melanómu v rodine, či majú veľké množstvo znamienok na koži.

„K zahájeniu účinnej liečby je dôležité včasné rozpoznanie nádorových kožných ochorení.  Aj pri tejto skupine ochorení platí, že včasná diagnostika podstatne znižuje riziko rozvoja ochorenia a možných komplikácií. Vyšetrenie znamienok je bezbolestné. Používa sa pri ňom lekársky dermatoskop, ktorý znamienka, prípadne lézie zväčší a osvetlí a umožní tak odbornému lekárovi sledovať zmeny typické pre zdravé alebo nepravidelné dysplastické znamienko, prípadne kožný nádor,“ uviedla lekárka dermatovenerologickej ambulancie MUDr. Gabriela Uhliarová.

Kožná ambulancia NEMOCNICE Handlová sa nachádza na 1. poschodí v budove polikliniky. Na vyšetrenie môžete prísť denne v uvedenom termíne, v čase od 8:00 do 12:00 hod

Späť