Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Oddelenie fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie v handlovskej nemocnici má novú primárku Na oddelení pribudlo nové vybavenie pre pacientov

21.10.2021

Na Oddelení fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie v Nemocnici AGEL Handlová majú novinku. Personál privítal novú primárku MUDr. Marianu Strúčkovú, ktorá vystriedala po mnohých rokoch primára MUDr. Júliusa Kádera, ktorý odišiel do dôchodku. Ako on hodnotí svoje pôsobenie na oddelení a aké výzvy čakajú novú vedúcu posilu?

MUDr. Július Káder, bývalý primár, pôsobil v handlovskej nemocnici takmer 17 rokov. „Boli to neuveriteľne krásne roky, strávené v úžasnom kolektíve, ktorý mal úprimnú snahu pomôcť chorým ľuďom. Nikdy nezabudnem na posledné dni strávené s týmto kolektívom. Ak sa nám podarilo pomôcť chorému človeku, tak na to som hrdý. Čím viac bolo tých ľudí, tak aj moja hrdosť je väčšia. Osud mi doprial celú moju profesionálnu kariéru pracovať v kolektívoch, ktoré boli profesionálne aj ľudsky na skutočne vysokej úrovni a ani ten posledný nebol výnimkou. A na to som pri všetkej skromnosti nesmierne hrdý,“ spomína na časy v nemocnici a na oddelení MUDr. Káder. Zároveň však dodáva, že na dôchodok sa už teší, najviac na čas strávený so svojou rodinou.

Nová primárka nastúpila do Nemocnice AGEL Handlová prvý októbrový deň a jej profesionálna minulosť hovorí o tom, že je v tomto odbore „ostrieľaná“ lekárka. Začínala ako sekundárny lekár v NsP Partizánske a v roku 2000 atestovala z vnútorného lekárstva. „Následne som pracovala v Kúpeľoch Bojnice a v NsP Prievidza. V roku 2005 som získala atestáciu z fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie. V rokoch 2008 až 2021 som viedla Centrum fyziatrie a liečebnej rehabilitácie v Uniklinike Prievidza,“ uviedla MUDr. Mariana Strúčková. Zároveň má certifikát inštruktora metódy Pilates a SM systém, čo určite využije aj v handlovskej nemocnici.

Už po prvých dňoch v Nemocnici AGEL Handlová hodnotí kolektív veľmi pozitívne a s úsmevom. „V novej práci sa mi páči, je tu zohratý kolektív vzdelaných fyzioterapeutiek a masérky pod vedením Mgr. Kataríny Klátikovej. Spolu sa snažíme pomáhať pacientom, aby odchádzali z nášho oddelenia spokojní,“ vysvetľuje. Počas jej krátkeho pôsobenia sa podarilo po dohode s vedením nemocnice získať nové priestory pre individuálnu rehabilitáciu, čím sa výrazne zvýšilo pohodlie pacientov pri cvičení. „Čakáme tiež na dodanie trakčného ležadla a nového ultrazvukového prístroja. V čase od 13,00-14,00hod. máme v ambulancii čas vyhradený na predpis zdravotných pomôcok. V budúcnosti nás čaká ďalšie rozšírenie poskytovaných služieb, a to podľa požiadaviek pacientov a vedenia nemocnice,“ opisuje plány do budúcna.

Späť