Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovská nemocnica začala s budovaním moderného lôžkového rehabilitačného oddelenia

24.4.2023

V Nemocnici AGEL Handlová v uplynulých dňoch začali stavebné práce, ktorých cieľom je vybudovanie moderného lôžkového oddelenia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie. Má nielen odľahčiť chirurgické a ortopedické lôžka nemocníc v regióne, ale aj zvýšiť komfort a rozšíriť možnosti liečby, ktoré handlovská nemocnica pacientom poskytuje.

Novovybudované lôžkové rehabilitačné oddelenie bude zamerané na následnú zdravotnú starostlivosť a výrazne odľahčí a umožní flexibilnejšie využívanie chirurgických a ortopedických lôžok nemocníc v regióne. „V praxi to znamená, že pacienti, ktorí mali napríklad autonehodu, absolvovali operáciu bedrového kĺbu a podobne, budú na ortopedickom či chirurgickom oddelení hospitalizovaní kratšie a následnú rehabilitáciu už absolvujú na lôžkovom rehabilitačnom oddelení. Operatíva a manažment pacientov tak bude pružnejší, čo má samozrejme vplyv aj na kratšie čakacie doby na plánované operačné zákroky a zlepšenie možností poskytovania špecializovanej zdravotnej starostlivosti,“ vysvetlila riaditeľka Nemocnice AGEL Handlová Ing. Marta Eckhardtová, MPH.

Moderné lôžkové rehabilitačné oddelenie bude mať 21 lôžok a nielen spoločné priestory, ale aj samotné izby budú spĺňať požiadavky a preferencie pacientov v 21. storočí. „Môžeme povedať, že všetky izby na oddelení budú nadštandardne vybavené, a to vrátane klimatizácie, vlastného sociálneho zariadenia či televízie. Pacientom budú k dispozícii nielen skúsení odborníci, ale aj vybavenie. Na oddelení budú polohovateľné lôžka, ktoré zjednodušia polohovanie pacienta a súčasťou investičného plánu je aj špeciálne prístrojové vybavenie,“ uviedla Ing. Eckhardtová.

Investičné náklady projektu zameraného na prístrojové vybavenie vznikajúceho oddelenia sú 80-tisíc eur, predpokladaná výška nákladov vrátane stavebných prác a interiérového vybavenia oddelenia dosiahne celkovú sumu takmer 450-tisíc eur bez DPH. Novovybudované oddelenie Nemocnice AGEL Handlová by malo byť uvedené do prevádzky začiatkom septembra 2023.      

Späť