Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovská nemocnica pozýva verejnosť na bezplatné vyšetrenie znamienok

12.5.2016

Melanómom, ktorý je v súčasnosti pokladaný za jedno z najagresívnejších nádorových rakovinových ochorení kože, trpí stále viac ľudí. Pritom len včasný záchyt ochorenia kože je predpokladom jej úspešnej liečby. Kožná ambulancia NEMOCNICE Handlová – 2. súkromná nemocnica, ktorú manažérsky riadi skupina AGEL, sa preto rozhodla pridať k Medzinárodnému dňu melanómu a od 16. do 27. mája 2016 vyšetrovať znamienka zadarmo.

Na Slovensku Európsky deň melanómu prebieha pod záštitou Slovenskej dermatovenerologickej spoločnosti. Jeho cieľom je včas prispieť k odhaleniu malígneho melanómu, ktorý patrí medzi najnebezpečnejšie formy rakoviny. Mnoho ľudí s návštevou lekára váha, aj keď majú podozrenie na nebezpečné znamienko. Veľakrát im práve podobné akcie dodajú potrebnú odvahu. „Všeobecne platí, že čím skôr lekár nádor objaví, tým väčšia je pravdepodobnosť uzdravenia. Preto je veľmi dôležité sledovať svoje znamienka a aspoň jedenkrát za rok si ich nechať vyšetriť u odborného lekára,“ uviedla lekárka kožnej ambulancie MUDr. Gabriela Uhliarová s tým, že sa teší na všetkých záujemcov.

Rakovina kože patrí medzi najzákernejšie onkologické ochorenia. I keď v celom svete funguje veľmi kvalitná osveta, počet ľudí s týmto ochorením stále rastie. „Na vine je mimo iného zmena životného štýlu, dlhodobé opaľovanie sa a využívanie solárií. Veľa ľudí dnes považuje opálenú kožu za symbol atraktivity, čo nie je pravda. Opálená koža je známkou poškodenia ultrafialovým žiarením. Požadovaná hnedá farba vzniká ako obranná reakcia kože s cieľom zmenšiť toto poškodenie,“ dodala lekárka.

Kožná ambulancia NEMOCNICE Handlová sa nachádza na 1. poschodí v zrekonštruovanej budove polikliniky. „Venujeme sa diagnostike a terapii kožných aj venerologických ochorení. Vyšetrenia chorobných kožných zmien a pigmentových lézii vykonávame dermatoskopom. Ambulantne vykonávame kryoterapiu kožných lézií N2 (ošetrenie tekutým dusíkom), ako aj odstraňovanie kožných výrastkov a iných lézii elektrokauterizáciou,“ uzavrela MUDr. Uhliarová.

Na vyšetrenie znamienok sa možno objednať na telefónnom čísle 046/ 5192 734 alebo elektronicky na e-mailovej adrese: kozne@nemha.sk

Späť