Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Senior centrum v handlovskej nemocnici pokračuje v modernizácii

9.2.2017

Klienti Senior centra Svätej Kataríny, n. o., situovaného v handlovskej nemocnici, ktorá je členom skupiny AGEL, majú po rozšírení kapacity lôžok a modernizácii ešte lepšie a dôstojnejšie podmienky pre svoj pobyt, s dôrazom na dostupnosť rehabilitačných služieb a ďalších výhod vyplývajúcich z toho, že zariadenie je situované priamo v areáli NEMOCNICE Handlová – 2. súkromná nemocnica. Napriek modernizácii a zvýšenému komfortu klientov sú podmienky prijatia stále rovnaké – vstupný poplatok za prijatie do zariadenia seniori neplatia.

V snahe poskytovať nielen kvalitné opatrovateľské a rehabilitačné služby, ale aj zútulniť prostredie a zvýšiť komfort klientov v centre, z ktorých väčšina má zníženú mobilitu, postupne sa modernizuje zariadenie a vybavenie pacientskych izieb a spoločenských priestorov. „Naši klienti si môžu užívať pobyt v novo zariadenej jedálni, ktorú využívajú nielen pre podávanie stravy, ale aj pri spoločenských aktivitách a stretnutiach s rodinami. Zariadenie izieb, ktoré bolo vynovené zhruba pred rokom, doplnili interiérové žalúzie na všetkých izbách a pomôcky pre manipuláciu s klientmi so zníženou mobilitou. Ide predovšetkým o pomôcky slúžiace k uľahčeniu a spríjemneniu úkonov osobnej hygieny,“ uviedol MUDr. Belanský, MPH - riaditeľ handlovskej nemocnice.

Už minulý rok sa v Senior centre Svätej Kataríny niesol v duchu pozitívnych zmien. Demografický vývoj, zloženie obyvateľov v blízkom regióne a odborné smerovanie nemocnice v Handlovej viedli vedenie centra k myšlienke rozšírenia lôžkovej kapacity senior centra.  „Od začiatku roku 2016  ponúkame svojim klientom 20 lôžok určených na opatrovateľskú starostlivosť seniorov v jednolôžkových a dvojlôžkových izbách.  Naším hlavným záujmom je umožniť našim klientom seniorom dôstojný a komfortný pobyt, vytvoriť pre nich dôverné prostredie a rozvíjať taký  režim centra, ktorý minimalizuje  izoláciu seniorov od  svojich blízkych. Nezanedbateľnou výhodou pre záujemcov je fakt, že v našom senior centre neuhrádza klient žiadny vstupný poplatok, čo naši klienti hodnotia ako veľkú výhodu v porovnaní s inými zariadeniami,“ dodal riaditeľ.

Senior centrum Svätej Kataríny je situované v areáli NEMOCNICE Handlová, čo umožňuje pre klientov zaistiť  lepšiu dostupnosť  zdravotnej starostlivosti, ako aj možnosť poskytovať rehabilitačné služby zamerané na zlepšenie ich mobility, zlepšenie fyzickej aktivity a samoobslužnosti. „Rehabilitačné služby poskytujú odborne zdatní, plne kvalifikovaní fyzioterapeuti z oddelenia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie handlovskej nemocnice priamo v priestoroch senior centra a v prípade potreby priamo na lôžku klienta. Naším záujmom je naďalej budovať služby, ktoré nás pozitívne odlíšia od konkurencie a poskytovať klientom opateru na profesionálnej úrovni,“ uzavrel MUDr. Belanský.

Senior centrum je zariadenie ponúkajúce svoje sociálne služby ľuďom, ktorí si vyžadujú celodenný dohľad skúsených odborníkov. Jedná sa o ľudí, ktorí nie sú schopní sami si pripraviť stravu, v stanovenom čase zobrať lieky alebo jednoducho nechcú byť sami, ale v spoločnosti im vekovo primeraných osôb.

Späť