Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Fyzioterapeutka handlovskej nemocnice vysvetlila deťom zo základnej školy dôležitosť správneho držania tela

5.4.2017

Vedenie NEMOCNICE Handlová – 2. súkromná nemocnica, ktorá je členom skupiny AGEL, v týchto dňoch usporiadalo, pre žiakov prvého stupňa základnej školy na Školskej ulici v Handlovej, inštruktáž v cvikoch pre správne držanie tela. Odborné rady deťom poskytla a názorne predviedla Petra Sabová, vedúca fyzioterapeutka z oddelenia fyziatrie, rehabilitácie a liečebnej balneológie handlovskej nemocnice.

Fyzioterapeutka v úvode deťom najskôr vysvetlila prečo je správne držanie tela tak veľmi dôležité. Pod heslom „športujeme hravo – žijeme zdravo“ si potom spoločne  zacvičili jednotlivé cviky posilňujúce chrbtové, medzilopatkové aj brušné svalstvo a vysvetlili si ich funkciu pre správny pohyb tela. Na záver deťom ukázala správny spôsob sedenia na stoličke. Po cvičení boli deti odmenené zdravou odmenou – ovocím a zeleninou.

Zdravotnícki pracovníci NEMOCNICE Handlová tak svojou výchovnovzdelávacou činnosťou prispievajú k prevencii ochorení pohybového systému a k udržaniu zdravia detskej populácie. „Je štatisticky dokázané, že dnešná populácia našich detí má málo pohybu, v dôsledku čoho sa u nej zvyšuje výskyt nadváhy a obezity. Je tiež všeobecne známe, že ochoreniam je ľahšie  predchádzať, ako ich potom náročne  liečiť.  Deti tak dostali návod, ako môžu pravidelným cvičením podporiť správny vývoj svojho pohybového systému a  predísť vzniku jeho ochorení,“ uviedol riaditeľ nemocnice MUDr. Belanský, MPH.

Späť