Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovská nemocnica zaviedla novinku v poskytovaní zdravotnej starostlivosti

11.8.2017

NEMOCNICA Handlová - 2. súkromná nemocnica, ktorá je členom skupiny AGEL, zaviedla novú liečebnú metódu spočívajúcu v inhalácii koncentrovaného kyslíka.

V snahe zlepšovania poskytovanej zdravotnej starostlivosti začala handlovská nemocnica s podávaním novej liečebnej metódy – oxygenoterapie, zjednodušene liečby kyslíkom.

„Liečba kyslíkom je doplnková terapeutická metóda, v medicíne používaná už niekoľko rokov“ povedal riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Belanský, MPH a pokračuje „predstavuje komplexnú liečbu, absolútne bezpečnú a univerzálne využiteľnú. Je určená na regeneráciu organizmu na bunkovej úrovni. Dokáže nás zbaviť únavy, zlepší látkovú výmenu, posilní imunitu a zbaví náš organizmus toxínov.“

Zavedenie oxygenoterapie v Handlovej iniciovala lekárka neurologickej ambulancie MUDr. Jarmila Hmiráková. „Z neurologického hľadiska je oxygenoterapia vhodná najmä pre ľudí trpiacich závratovými ochoreniami, po prekonaní cievnych mozgových príhod, po detskej mozgovej obrne, tiež s chronickými ochoreniami mozgu a pohybového aparátu“ vysvetlila MUDr. Hmiráková a doplnila „účinná je aj pri bolestiach hlavy a migrénach. Po oxygenoterapii sa zlepšia funkcie nervového systému, mozgové bunky budú zregenerované, je badateľné zvýšenie mozgovej činnosti. Vhodná je aj pre ľudí s dýchacími problémami, pri astme a bronchitíde, pomáha tiež pri dermatologických ochoreniach.“

Oxygenoterapia v handlovskej nemocnici je podávaná v budove polikliniky, v priestoroch algeziologickej ambulancie.  Inhalácia kyslíka prebieha v pohodlnej polohe na polohovateľných kreslách, ktoré nemocnica zakúpila pre tento účel. Táto liečebná metóda je vhodná pre všetky vekové kategórie. Jej účinky môžu vyskúšať študenti, dôchodcovia, športovci, pracovne vyťažení ľudia, alergici, tehotné ženy, ľudia trpiaci obezitou, či fajčiari. Prax ukázala, že už šesťdesiat minútová terapia kyslíkom sa účinne vyrovná dvojtýždňovému pobytu na horách.

,,Záujemcom môže oxygenoterapiu po posúdení zdravotného stavu odporučiť odborný lekár (neurológ, algeziológ, internista, dermatovenerológ). Podľa indikácie odborného lekára klient absolvuje odporučený počet sedení“ uzavrel MUDr. Belanský, MPH.

Klienti sa môžu v určenom čase hlásiť na neurologickej ambulancii, ktorá sa nachádza v budove polikliniky handlovskej nemocnice.

Telefón: 046/519 27 29 (v pondelok, utorok a štvrtok od 14:00 hod. do 15:00 hod., v piatok od 11:30 hod. do 12:30 hod.)

Späť