Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovská nemocnica pozýva verejnosť na bezplatné vyšetrenie mykotických ochorení kože

4.9.2017

Kožná ambulancia NEMOCNICE Handlová – 2. súkromná nemocnica, člen skupiny AGEL, pozýva verejnosť na bezplatné vyšetrenie mykóz. Plesňové, čiže mykotické nákazy kože patria medzi najčastejšie ochorenia, kvôli ktorým sa vyhľadáva odborný lekár – dermatovenerológ. Okrem nepríjemných prejavov sú ľahko prenosné. Je lepšie im predchádzať, ale keď existuje podozrenie na mykotické ochorenie, je nevyhnutné navštíviť odborníka.

Mykotické ochorenia sú infekcie vyvolané mikroskopickými hubami alebo kvasinkami. Mykózy nie sú životu nebezpečné, vedia však potrápiť svojimi prejavmi – ako je svrbenie, pálenie, či dokonca bolestivé prasklinky kože. Pre svoj optimálny rast a rozmnožovanie potrebujú vlhko, teplo a tmu.

„V posledných rokoch výskyt týchto ochorení stúpa, čo môže súvisieť s vyšším počtom ľudí s oslabenou imunitou, ďalším faktorom je to, že staršia populácia je náchylejšia na mykózy na koži a nechtoch nôh. V letných mesiacoch je aj zdravá koža vystavená viacerým rizikám, ktoré môžu spôsobiť niektoré z kožných ochorení.  Častejšie navštevujeme termálne kúpaliská, wellness centrá, aquaparky, fitness centrá. Tak môžeme získať plesňovú infekciu aj pri plnom zdraví a dodržiavaní preventívnych opatrení.“  vysvetlila lekárka dermatovenerologickej ambulancie MUDr. Gabriela Uhliarová.

„Mnoho ľudí, aj keď majú podozrenie na mykotickú nákazu, s návštevou lekára váha. Často sa odhodlajú dermatológa navštíviť až v rámci akcie podobného charakteru. Cieľom našej akcie je informovaním verejnosti včas prispieť k odhaleniu mykóz, pretože dnes už sú dobre liečiteľné a vyliečiteľné bez následkov, ak sú zachytené včas“ doplnil MUDr. Ján Belanský, MPH, riaditeľ nemocnice.

Neobjednaní pacienti môžu navštíviť dermatovenerologickú ambulanciu v pondelok až piatok od 7:00 do 12:00 hodiny. Na vyšetrenie mykóz je možné sa objednať na telefónnom čísle 046/ 5192 734 alebo elektronicky na e-mailovej adrese: kozne@nemocnicahandlova.sk

Späť