Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

V handlovskej nemocnici pribudli nové opatrenia v súvislosti s koronavírusom COVID-19

1.4.2020

Nemocnica Handlová, 2. súkromná nemocnica, člen skupiny AGEL, prijala potrebné kroky a mimoriadne opatrenia, ktoré sa týkajú organizácie a chodu nemocnice. Ich cieľom je ochrániť zamestnancov nemocnice, ako aj iných pacientov, a zabrániť tak prípadnému šíreniu koronavírusu COVID-19.

Prvé z opatrení je zrejmé už pri vstupe do zdravotníckeho zariadenia, kde prebieha triedenie pacientov na mieste prvého kontaktu, takzvaná triáž. ,,Pacienti sú vpúšťaní po jednom. Zdravotnícky  pracovník pacientovi aplikuje dezinfekčný roztok na obe ruky, pokiaľ pacient má ochranné rukavice, tak na rukavice, potom mu zmeria telesnú teplotu bezdotykovým teplomerom v oblasti čela a následne pacient podpíše prehlásenie o cestovateľskej a epidemiologickej anamnéze, príznakoch možného respiračného ochorenia. To odovzdá ambulancii, ktorú ide navštíviť,“ vysvetľuje Mgr. Tatiana Gregušová, dipl.s., námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľstvo Nemocnice Handlová. Vchody do handlovskej nemocnice sú po novom iba dva – vo vstupe do polikliniky a v priestoroch Fyziatricko-rehabilitačného oddelenia. ,,Týmito opatreniami sú chránení nielen zdravotníci, ale aj pacienti, keďže sa zamedzuje ich združovaniu vo väčších počtoch a reguluje sa ich pohyb v areáli nemocnice,“ hovorí Mgr. Tatiana Gregušová, dipl.s.. 

Chod a organizácia nemocnice sú ovplyvnené aj tým, že pacientom so zdravotnými ťažkosťami sa odporúča najprv sa s lekárom skontaktovať telefonicky.  Následne si dohodnú  stretnutie na presne určenú hodinu, na ktorú sa do nemocnice dostaví. ,,Pacient prichádza s ochranným rúškom do čakárne a s prehlásením o cestovateľskej a epidemiologickej anamnéze. V prípade, že pacient potrebuje predpísať lieky, ambulanciu lekára nenavštívi, telefonicky oznámi lekárovi, ktoré lieky potrebuje predpísať a lekár mu pošle e-recept, ktorý si vyzdvihne v ktorejkoľvek lekárni,“ dodáva Mgr. Tatiana Gregušová, dipl.s., námestníčka pre ošetrovateľstvo. V súčasnosti Nemocnicu Handlová denne navštívi cca 100 pacientov. 

Späť