Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Nemocnica Handlová začala komerčné testovanie na koronavírus COVID-19

28.4.2020

Nemocnica Handlová, 2.súkromná nemocnica s.r.o., člen skupiny AGEL, začne od utorka, 28. apríla, komerčné testovanie samoplatcov na prítomnosť ochorenia COVID-19. Otestovať sa v nemocnici bude možné v stanovených termínoch, vždy v utorok od 09,00 - 12,00 hod. Cena testu pre samoplatcov je 65 EUR.

O testovanie už prejavili záujem prví klienti. ,,Vyšetrenia, u ktorých existuje medicínska indikácia, sú naďalej hradené z verejného zdravotného poistenia. My sme rozšírením portfólia poskytovaných služieb vyšli v ústrety tým záujemcom, ktorí chcú poznať svoj zdravotný stav kvôli osobným alebo pracovným dôvodom. Svoj záujem o testy už prejavili aj zamestnávatelia, ktorí nechávajú vyšetriť svojich zamestnancov,“ hovorí námestníčka pre ošetrovateľstvo Mgr. Tatiana Gregušová, dipl.s.

Spôsob objednávania samoplatcov na testy koronavírusu COVID-19 je veľmi jednoduchý, a to na telefónnom čísle 0905 229 963. Odbery sa uskutočnia vždy v utorok v priestoroch Nemocnice Handlová medzi 09,00-12,00 hod.,  v konkrétnom stanovenom čase dohodnutom pri objednávaní. Realizovať ich bude vyškolený tím Nemocnice Handlová.

Poplatok 65 € pacient zaplatí pri príchode do nemocnice v hotovosti. Odberov sa týkajú aj špeciálne požiadavky, ktoré by mal samoplatca dodržať. Výter je najvhodnejšie robiť tak, aby klienti predtým minimálne 2 hodiny nejedli a nepili, mali by prísť bez predchádzajúceho použitia kloktadiel, zubnej pasty alebo iných dezinfekcií, nefajčiť ani elektronické cigarety, nesmie sa žuť žuvačka, používať kvapky alebo spreje do nosa a hrdla.  Vzorky sa po odbere odošlú do laboratória AGELLAB do Nemocnice Zvolen, a.s.. O výsledkoch budú pacienti informovaní prostredníctvom šifrovaného e-mailu (kód na odšifrovanie dostanú prostredníctvom SMS) a budú doručené aj v cudzom jazyku, a to v angličtine, nemčine a maďarčine.

Späť