Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Klienti Senior centra Svätej Kataríny sa po mesiacoch dočkali návštevy svojich blízkych

8.6.2020

Nemocnica Handlová, člen skupiny AGEL, vzhľadom na priaznivý vývoj epidemiologickej situácie v súvislosti s pandémiou koronavírusu opätovne povolila návštevy príbuzných u pacientov, ktorí sú v nemocnici hospitalizovaní, ako aj v Senior centre Svätej Kataríny, ktoré patrí pod nemocnicu. Po týždňoch odlúčenia tak blízki môžu svoje babičky a dedkov znovu potešiť objatím a milým slovom tvárou v tvár.

,,V našom Senior centre Svätej Kataríny sme po dlhej dobe mali česť uvítať nie jednu, ale rovno dve prvé návštevy našich klientiek. Príbuzní boli vopred upozornení na potrebu preventívnych opatrení, ktoré boli dodržané a návštevy sa mohli realizovať. Návštevy sa realizovali vo vonkajších priestoroch v areáli nášho zariadenia, boli však veľmi srdečné, až dojímavé,“ hovorí námestníčka pre ošetrovateľstvo Nemocnice Handlová Mgr. Tatiana Gregušová, dipl.s.

Úplne prvou návštevou sa potešila seniorka Anna Gregušová, ktorá má krásnych 88 rokov a v handlovskom senior centre býva od januára 2020. ,,Navštíviť ju prišli  syn Jaroslav spolu s  manželkou Danielou,“ hovorí T. Gregušová. Druhou návštevou bol priateľ Dušan, ktorý prišiel navštíviť 68-ročnú Emíliu Nestešovú. Tá je v senior centre ubytovaná od roku 2018.

,,Obe stretnutia boli plné nadšenia a radosti zo vzájomnej prítomnosti, opäť vidieť sa a porozprávať. Tváre našich klientiek, ako aj ich príbuzných, zdobil úsmev a rozžiarené oči. Atmosféra bola nabitá pozitívnymi emóciami, čo prispieva k psychickej pohode našich klientiek,“ netajila radosť z pozitívnej zmeny a možnosť opätovného stretnutia s rodinnými príslušníkmi námestníčka pre ošetrovateľstvo.  Koronavírus Senior centrum Svätej Kataríny našťastie nezasiahol, nikto z dvoch desiatok klientov nebol pozitívne testovaný.

Pre návštevy príbuzných však aj naďalej platia isté obmedzenia. ,,Návštevné hodiny sú denne od 14. do 17. hodiny,  našich seniorov   môžu navštíviť pri jednej návšteve maximálne dve osoby, musia mať ochranné rúško, musia absolvovať triáž pri vstupe do pavilónov, vydezinfikovať si ruky alkoholovým dezinfekčným prostriedkom a vypísať anamnestický dotazník,“ uviedla Mgr. Tatiana Gregušová, dipl.s.

Späť