Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Oxygénoterapia pôsobí priaznivo nielen na telo, ale aj na dušu

9.6.2020

V Algeziologickej ambulancii Nemocnice Handlová, 2. súkromná nemocnica,s.r.o. člen skupiny AGEL, poskytujú ako jednu z možností liečby oxygénoterapiu. Ide o účinnú liečbu kyslíkom, ktorá má množstvo pozitívnych účinkov.

Táto liečebná metóda spočíva v priamej inhalácii koncentrovaného kyslíka, zjednodušene sa jej hovorí aj liečba kyslíkom. ,,Oxygénoterapia regeneruje organizmus na bunkovej úrovni a zbavuje telo únavy. Zároveň zlepšuje látkovú výmenu organizmu, posilňuje imunitu a očisťuje telo od toxínov,“ vysvetľuje námestníčka pre ošetrovateľstvo Nemocnice Handlová Mgr. Tatiana Gregušová, dipl.s.

Kyslíková terapia je vhodná pri mnohých diagnózach. ,,Vďaka nej sa pacientovi uľaví pri migréne, alergiách, ekzémoch, astme, pri ktorej je žiadúce odporučenie  pneumológa  a pomáha aj  pri znižovaní obezity. Prospešná je pri fyzickej aj psychickej záťaži, psoriáze a dokonca aj nespavosti,“ hovorí námestníčka. Zároveň dodáva, že túto terapiu indikuje odborný lekár, a to neurológ, dermatológ, algeziológ, internista, geriater a pneumológ.

Oxygénoterapia je v Nemocnici Handlová dostupná v budove polikliniky, v algeziologickej ambulancii. Algeziologická ambulancia sa zaoberá liečbou chronických bolestí rôzneho pôvodu. Vyšetrenie v algeziologickej ambulancii z dôvodu liečby bolesti odporúča  odborný lekár  a pacient musí byť príslušným odborným lekárom kompletne vyšetrený a diagnosticky uzavretý. Pacienti sa môžu objednať na telefónnom čísle 0917 600 523, resp. 046/5192730.

Späť