Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

V handlovskej nemocnici dnes oslavujú lekári ,,svoj deň“

1.10.2020

Sú tu pre nás vtedy, keď sme chorí a je nám najťažšie. Obetavo sa o nás starajú a robia všetko možné aj nemožné, aby nám, pacientom, pomohli a aby nám uľavili. Ich práca je mimoriadne náročná, vyžaduje si stopercentné sústredenie, profesionalitu, ale aj veľkú mieru ľudskosti. Byť lekárom je celoživotné poslanie a práve im patrí dnešný Medzinárodný deň lekárov. V Nemocnici AGEL Handlová pracuje 16 lekárov, ktorí sa denne starajú o to najdôležitejšie, čo máme – o naše zdravie.

V handlovskej nemocnici poskytujú zdravotnú starostlivosť pre tisícky obyvateľov spádovej oblasti. Celkovo tu pracuje 16 lekárov, z toho 10 mužov a 6 žien. ,,Niektorí lekári u nás pracujú desiatky rokov, teraz svoj tím aj rozširujeme a hľadáme nielen absolventov lekárskych fakúlt, ale napríklad aj lekára fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, internistu, gastroenterológa či otorinolaryngológa,“ hovorí personalistka Ing. Lívia Reháková.

Pracovať ako lekár a denne zachraňovať životy si vybrala aj MUDr. Miriam Kvostková, ktorá je primárkou Oddelenia dlhodobo chorých. ,,Dôvodov pre túto prácu som mala viac. Určite to je o pomoci tým, ktorí ju potrebujú. Už v detstve som sa rada hrala na "pani doktorku", keď plyšové hračky boli pacienti a ja som ich  liečila. Ale veľký dôvod bol môj otec, ktorý ochorel na cukrovku krátko po mojom narodení a musel si aplikovať inzulín. Mal ťažké hypoglykémie s bezvedomím, ktoré mu pomáhala zvládnuť moja mama, za čo jej patrí veľká vďaka. A keď som už bola staršia, tak som pomáhala aj ja. Nebola možnosť telefonovania ako teraz, preto keď bolo nutné, aj v nočných hodinách, poslala ma na vedľajšiu ulicu do domu, kde mali telefón, aby privolali rýchlu zdravotnú pomoc. Tie chvíle mám stále pred očami. Hneď po maturite ma na lekársku fakultu do Martina nezobrali, tak som začala pracovať na internom oddelení tunajšej nemocnice ako sanitárka. To mi veľmi pomohlo vybudovať si vzťah k terajšej práci a na nasledujúci rok ma na medicínu prijali. Za tých 24 rokov, čo pracujem ako lekárka, bolo veľa okamihov, kedy som mohla pomôcť príbuzným, mnohým známym aj neznámym. Keď by som si ešte raz v živote mala vybrať, tak by to bola znovu práca lekára,“ hovorí primárka.

Nemocnica AGEL Handlová  je situovaná v pokojnom prostredí mesta Handlová. Je to nemocnica rodinného typu, čo znamená, že najvyššou prioritou je pre nich rodina. Tejto filozofii vedenie prispôsobilo celý chod nemocnice, návštevné hodiny, konzultačné hodiny, prístup lekárov, sestier a celého personálu. Jednotlivé oddelenia sú vybavené najkvalitnejšími diagnostickými prístrojmi.

Všetkým lekárom bez ohľadu na vek, špecializáciu, miesto výkonu práce, pohlavie dnes patrí za nás všetkých veľké ďakujem.

Späť