Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

V handlovskej nemocnici otestovali počas víkendu 509 ľudí. Výborná organizácia, únava, ale aj ochota a profesionálny prístup zdravotníkov

2.11.2020

Nemocnica AGEL Handlová sa počas víkendu zapojila do celoplošného testovania obyvateľov na koronavírus COVID-19. Za dva dni celkovo odobrali zdravotníci vzorky 509 testovaným vrátane PCR testov, z nich 7 bolo pozitívnych a museli nastúpiť na povinnú karanténu. Nemocnica testovala všetkých pacientov, zamestnancov nemocnice a ich príbuzných, ale aj klientov Senior centra.

,,V našom odbernom mieste sme vytvorili podmienky, aby sa mohli prísť otestovať naši kolegovia, ktorí práve neboli v službe, ako aj príbuzní našich zamestnancov. Organizovali sme aj platené PCR testy,“ hovorí riaditeľka nemocnice  Ing. Marta Eckhardtová, MPH. Všetko prebiehalo pokojne, akcia bola veľmi dobre zorganizovaná. Priamo v nemocnici podstúpili testovanie aj všetci pacienti, ktorým to zdravotný stav umožňoval. ,,Je potešiteľné, že sme zaznamenali len 7 pozitívnych prípadov. Najväčšiu radosť sme však mali z toho, že všetci zamestnanci aj klienti Senior centra mali test negatívny,“ uviedla riaditeľka nemocnice.

Nemocnica aktuálne neeviduje žiadnych pozitívnych pacientov. Pozitívny je jeden zamestnanec nemocnice, traja sú v karanténe z dôvodu pozitivity príbuzných.

,,Rada by som úprimne poďakovala všetkým zamestnancom nemocnice za ich víkendové nasadenie, ochotu, trpezlivosť a vytrvalosť počas náročného testovania, skvelú organizáciu, logistiku a zabezpečenie dostatočného množstva osobných ochranných prostriedkov. Napriek únave boli všetci dobre naladení a aj zásluhou ich prístupu sa všetci testovaní zbavili počiatočných obáv,“ dodala riaditeľka M. Eckhardtová. Vďaka konkrétnym výsledkom nie je potrebné nateraz prijať v nemocnici ďalšie opatrenia v súvislosti s koronavírusom. 

Späť