Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Vianoce oslávia aj v handlovskom seniorcentre

22.12.2020

V Senior centre Svätej Kataríny, ktoré je súčasťou Nemocnice AGEL Handlová, aj napriek ťažkej situácii budú oslavovať Vianoce. Opatrovateľky pripravili klientom vianočnú výzdobu, čaká ich štedrovečerná večera a množstvo darčekov pod stromčekom.

Príprava na tohtoročné vianočné sviatky bola v smutnejšej nálade, a to z dôvodu trvania karantény. ,,Žiaľ, vírusové ochorenie COVID- 19  postihlo aj  našich klientov. O stavanie stromčeka i vianočnú výzdobu sa postaral personál. Ešte pred vypuknutím karantény sme si stihli vyrobiť vianočné venčeky na stôl a  tiež vymaľovať vianočné obrázky na našu nástenku,“ hovorí Mgr. Andrea Turčanová zo senior centra. Sviatky však seniorom spríjemňujú najviac, ako je to možné. ,,Počas nasledujúcich dní sa spolu s personálom vynasnažíme spríjemniť každý deň našim klientom, vytvoriť príjemnú a pohodovú atmosféru, ktorá je charakteristická pre toto obdobie. Klienti budú tráviť voľný čas v spoločných priestoroch, či už pozeraním vianočných rozprávok a filmov, alebo rozhovormi. Štedrý deň bude tradičný, ako je zvykom. Deň si spríjemníme počúvaním vianočných kolied a piesní. Štedrovečerná večera bude podľa zvyklostí, oblátky s medom a cesnakom, pečená rybka či kapustová polievka. Na stoloch bude aj malé občerstvenie v podobe slaného či sladkého,“ opisuje, ako budú vianočné sviatky v Senior centre Svätej Kataríny prebiehať.

Pod vianočným stromčekom si klienti  nájdu množstvo darčekov od ,,Ježiška“, ktorými ich obdarovali deti a ľudia s dobrým srdcom pod názvom ,,Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok.“  ,,Ľudia obdarovali našich seniorov rôznymi maškrtami, kozmetikou a deti nezabudli pripojiť dojemné pohľadnice či listy. Je  krásne vidieť, že ľudia nezabúdajú na tých, ktorí to najviac potrebujú. V každej jednej krabičke bolo cítiť kus srdiečka. Naši seniori sa zároveň budú tešiť aj krásnym darčekom, ktoré im venovala Nadácia AGEL. Všetko sú to krásne darčeky, za ktoré chceme vyjadriť veľké ďakujeme a všetkým popriať krásne a láskou vyplnené vianočné sviatky,“ dodáva Mgr. Andrea Turčanová.

Senior centrum Svätej Kataríny je zariadenie poskytujúce sociálne služby ľuďom, ktorí si vyžadujú celodenný dohľad skúsených odborníkov, pretože si nedokážu sami pripraviť stravu, zobrať v stanovenom čase lieky, alebo jednoducho nechcú byť sami, ale v spoločnosti veku primeraných osôb. Kapacita Senior centra je 20 lôžok. Opatrovateľské služby zabezpečuje odborne zdatný personál s dlhoročnými skúsenosťami so starostlivosťou o odkázané osoby. Klienti majú zabezpečené dôstojné podmienky pre pobyt v centre, s dôrazom na dostupnosť rehabilitačných služieb a iných výhod vyplývajúcich z umiestnenia centra v nemocnici.

Späť