Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

V handlovskej nemocnici vykonávajú tisícky testov na koronavírus za mesiac

15.1.2021

V Nemocnici AGEL Handlová prebieha testovanie na koronavírus v plnom prúde už niekoľko mesiacov. Testuje sa nielen PCR metódou, ale aj antigénovými testami. V decembri zdravotníci uskutočnili celkovo takmer 5500 sterov. Novinkou je objednávkový systém, ktorý umožňuje pacientom objednať sa na presný čas.

„V priebehu posledného mesiaca v roku 2020 záujem o testovanie vzrástol, súviselo to s prichádzajúcimi sviatkami a aj medzi obdobím medzi sviatkami. V handlovskej nemocnici testujeme aj deti a v poslednej dobe sa ich percento zvyšuje,“ vysvetľuje MUDr. Lucia Radvanská, námestníčka riaditeľky nemocnice pre liečebno-preventívnu starostlivosť. Podľa jej slov bolo v decembri otestovaných metódou PCR 350 ľudí a antigénovými testami 5132 ľudí.

Nápor ľudí, ktorí sa chceli v decembri otestovať, sa snažili handlovskí zdravotníci zvládnuť a urobiť pre nich maximum. „Robíme všetko pre to, aby sme otestovali čo najväčší počet záujemcov, s čím súvisí aj dlhšia čakacia doba. Častokrát sme sa stretli s netrpezlivosťou a nie práve najmilšími slovami, ktoré si naši zamestnanci museli vypočuť. Preto sme od 11. januára zaviedli objednávkový systém,“ dodáva námestníčka.

Objednať sa je možné na:
https://www.objednatvysetrenie.sk/objednavka-vysetrenia.html?page_id=84263&zid=136243&druh_vysetrenia_id=0

Späť