Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Pandemická situácia v handlovskej nemocnici je stále vážna, ale pod kontrolou

17.3.2021

Zdravotníci v handlovskej nemocnici sa starajú o takmer 40 pacientov s koronavírusom, čomu sa prispôsobil aj chod nemocnice. Očkovanie, ktoré už absolvovala väčšina zamestnancov, ktorí oň prejavili záujem, pomohlo v tom, že výrazne nepribúda počet infikovaných z radov zdravotníkov. Títo sa naplno môžu venovať poskytovaniu zdravotnej starostlivosti.

„K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 34 pacientom s koronavírusom. Som veľmi rada, že z radov kolegov sú covid pozitívni už len 2 a žiadny nie je v karanténe. Aj keď sú posledné týždne v nemocnici veľmi náročné, darí sa nám situáciu zvládať, za čo patrí vďaka nielen všetkým zamestnancom, ale aj pacientom a ich príbuzných,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Handlová Ing. Marta Eckhardtová, MPH. 

Handlovská nemocnica nie je oficiálnym vakcinačným centrom, takže sa tu verejnosť proti koronavírusu neočkuje.  Stále však ponúka viacero možností, ako sa dať v mobilnom odberovom mieste testovať na prítomnosť koronavírusu. „Okrem už všetkým dobre známeho bezplatného antigénového testovania poskytujeme pre samoplatcov dve novinky, vyšetrenie šetrnejšou metódou PCR zo slín alebo antigénový test výterom z prednej časti nosa,“ vysvetľuje Ing. Eckhardtová. V prípade pozitívneho výsledku pri PCR teste zo slín testovaný dostane aj informáciu, či má britskú mutáciu koronavírusu. Objednať sa na tieto testy sa dá na portáli www.agellab.sk

V nemocnici i naďalej platia prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev.

Späť