Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovská nemocnica ponúka odbornú prax pre budúcich medikov a sestry

24.3.2021

Nemocnica AGEL Handlová má vytvorené všetky podmienky, aby si ju študenti medicíny či budúce sestry a zdravotní asistenti mohli vybrať ako miesto, kde budú vykonávať svoju povinnú odbornú prax. Výhodou menšej regionálnej nemocnice je individuálny prístup, možnosť vidieť a pod dohľadom skúsených odborníkov sa podieľať na konkrétnych medicínskych úkonoch. Výhodou je tiež ochota a ústretovosť skúsených lekárov.

,,Napriek aktuálnej pandemickej situácii je dôležité, aby medici mali možnosť absolvovať prax priamo v nemocnici, aby zažili na vlastnej koži výkon medicíny aj v krízových situáciách, ako je táto. V ich medicínskych skúsenostiach im toto neštandardné obdobie môže pomôcť zvládať ťažké  a nepredvídateľné situácie, ktoré medicína prináša. Preto sme sa rozhodli, že tak lekárom, sestrám aj zdravotníckym asistentom u nás odbornú prax umožníme,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Handlová Ing. Marta Eckhardtová, MPH.

Sestry a zdravotnícki asistenti môžu vykonávať prax na oddelení dlhodobo chorých, v rámci jednodňovej zdravotnej starostlivosti alebo na oddelenie fyziatrie a rehabilitácie. Študenti lekárskych odborov okrem JZS, ODCH môžu prax vykonávať na ambulancii chirurgie a cievnej chirurgii.

A čo najväčšia výhoda takejto praxe? Praktikanti sa môžu plne zúčastniť komplexného  procesu starostlivosti u pacientov na oddelení dlhodobo chorých, na geriatrickej ambulancii, zažijú komplexnú predoperačnú a pooperačná starostlivosť, edukáciu pacienta. Ak si vyberú rehabilitáciu, majú možnosť sa zúčastňovať na poskytovaní komplexnej zdravotnej starostlivosti v tejto oblasti a máme možnosť im ponúknuť prax aj v našom sociálnom zariadení, kde sa celoročne staráme o seniorov,“ vysvetľuje Ing. Eckhardtová. 

V handlovskej nemocnici sú najčastejšie hospitalizovaní pacienti s chronickými ochoreniami po ukončení diagnostického procesu a zvládnutí akútneho stavu, pacienti po náhlych cievnych mozgových príhodách, onkologickí  pacienti, imobilní pacienti ale aj pacienti v terminálnom štádiu života. ,,Je to široké spektrum a naši praktikanti získajú aj široké spektrum praktických skúseností,“ dodáva riaditeľka nemocnice.

V prípade záujmu je možné sa o prax v handlovskej nemocnici uchádzať prostredníctvom emailu na: melissa.stranovska@nha.agel.sk.

Späť