Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovská nemocnica už operuje aj pacientov v rámci plánovanej operatívy

6.5.2021

Nemocnica AGEL Handlová už v rámci jednodňovej zdravotnej starostlivosti spustila aj plánované operácie. Umožnil to priaznivý vývoj pandemickej situácie. Aj keď v nemocnici ešte majú aj pacientov aj zamestnancov s koronavírusom, tieto čísla každým dňom klesajú. Zdravotníci teraz stoja pred ďalšou veľkou výzvou. Zvládnuť nápor pacientov, ktorí dlhé mesiace na svoje zákroky museli čakať.

„Sme veľmi radi, že po dlhých a náročných týždňoch má nemocnica už to najhoršie za sebou. Návrat do úplného normálu istý čas potrvá, ale urobili sme prvý krok. Začali sme operovať v rámci jednodňovej zdravotnej starostlivosti. Najčastejšie ide o operácie varixov a hemoroidov,“ vysvetľuje riaditeľka Nemocnice AGEL Handlová Ing. Marta Eckhardtová, MPH.  Pacienti však musia byť trpezliví. ,,Počas pandémie sme museli odložiť stovky operácií, nedá sa ich zrealizovať naraz. Rada by som našich pacientov poprosila o pochopenie, budeme robiť, čo sa dá. Zdravotníci vyše roka nemali ani deň voľna, takže musíme to racionálne skĺbiť,“ uviedla Ing. Eckhardtová.

Handlovská nemocnica aktuálne poskytuje zdravotnú starostlivosť 4 pacientom s koroanavírusom, traja sú suspektní. Zo zamestnancov nemocnice sa z covidu liečia ešte dvaja ľudia.

Nemocnica naďalej prevádzkuje mobilné odberové miesto, kde umožňuje vykonať bezplatné antigénové testovanie, ale aj testy pre samoplatcov. Napriek zlepšenej pandemickej situácii stále platia v nemocnici prísne protiepidemické opatrenia a zákaz návštev.

Späť