Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Nemocnica Handlová povolí návštevy pacientov

17.5.2021

Nemocnica AGEL Handlová od budúceho týždňa povolí návštevy pacientov na oddeleniach. Umožňuje to zlepšenie pandemickej situácie a usmernenie Ministerstva zdravotníctva SR. Každý z príbuzných bude musieť pri návšteve v nemocnici dodržať stanovené pravidlá. Pandemická situácia v nemocnici má stále zlepšujúci sa vývoj, klesá počet hospitalizovaných pacientov s koronavírusom a zdravotníci majú ambíciu zvyšovať počet plánovaných operácií.

„Som veľmi rada, že môžem konštatovať pozitívny vývoj pandémie a ako sa ukazuje, po mesiacoch boja s koronavírusom sme toto obdobie, dúfam, už natrvalo zvládli. K dnešnému dňu evidujeme už len 3 hospitalizovaných pacientov s koronavírusom, 2 sú ešte suspektní. Pozitívnou správou je, že máme len jedného zamestnanca s potvrdeným ochorením covid-19, nikto ďalší nie je v preventívnej karanténe,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Handlová Ing. Marta Eckhardtová, MPH. Uvedená situácia umožňuje aj postupnú organizačnú zmenu, a to reprofilizáciu covidových lôžok na lôžka určené bežným pacientom a tiež postupné zvyšovanie počtu operácií vrátane tých plánovaných.

Od budúceho týždňa, ak sa epidemiologická situácia nezmení, budú v Nemocnici AGEL Handlová povolené aj návštevy pacientov. „Je to skvelá správa tak pre pacientov, ako aj príbuzných, ktorí sa kvôli pandémii dlho nevideli osobne a veľmi im tieto návštevy chýbajú. Všetky návštevy však musia rešpektovať stanovené pravidlá,“ vysvetlila riaditeľka nemocnice. Zatiaľ je stanovené, že v čase návštevných hodín, medzi 14.00 hod až 16.00 hod každý deň bude možné, aby jeden príbuzný  navštívil jedného pacienta. Návštevy sa musia byť dopredu chválené primárkou oddelenia. Musia sa   preukázať potvrdením, že boli zaočkovaní proti koronavírusu a spĺňajú podmienky vyhlášky ÚVZ SR, alebo že toto ochorenie prekonali nie viac ako pred 180 dňami, prípadne musia disponovať negatívnym antigénovým testom nie starším ako 24 hodín, alebo PCR testom nie starším ako 72 hodín. „Návšteva bude limitovaná na 15 minút pre jedného pacienta. Samozrejmosťou je použitie respirátora, dezinfekcia rúk a dodržanie hygienicko - epidemiologických opatrení. Vstupy na návštevu za pacientom sa budú kontrolovať zamestnancami nemocnice,“ zhrnula podmienky  návštevy Ing. Eckhardtová.

Späť