Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovská nemocnica ocenila svoje sestry. Pandémia ukázala, že povolanie sestry je jedno z najdôležitejších

26.5.2021

Takmer 50 sestier, ktorých celoživotným poslaním je starostlivosť o pacientov, si uctilo vedenie Nemocnice AGEL Handlová pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier. Povolanie, ktoré je za posledný rok asi najžiadanejším si všetci vážia a ako ukázala pandémia, skutočne si zaslúži byť v poradí dôležitosti na prvých priečkach. Väčšina zo sestier s trpezlivosťou, láskou a obetavosťou pracovala až takmer do úplného vysilenia a neraz aj na úkor vlastnej rodiny v prvej línii počas oboch vĺn pandémie. Všetky svorne tvrdia, že je to pre nich samozrejmosť.

„Je jedno, či sestry u nás pracujú rok alebo 40, všetky sú dôležité a my si ich vážime. Bez nich by nebolo zdravotníctvo, ani pacienti. Práve za posledný rok im viac ako doposiaľ patrí naše úprimné ďakujem,“ poďakovala všetkým 47 sestrám handlovskej nemocnice riaditeľka Ing. Marta Eckhardtová, MPH. Okrem milej pozornosti a uznania si sestry vážili najmú možnosť, po veľmi dlhom čase sa zase môžu spoločne stretnúť a vidieť. „Najviac si na kolegyniach vážime ich neutíchajúci záujem o každého jedného pacienta, ich schopnosť porozumieť a pochopiť nielen chorých, ale aj kolegov. Dôležitá je tak profesionálny, ako aj ľudský prístup,“ vysvetlila riaditeľka nemocnice.

Služobne najstaršou sestrou je v nemocnici  Andrea Hianiková, ktorá nastúpila 1. augusta 1990 a najmladšou členkou kolektívu sestier je Katarína Bakytová, ktorá prišla do nemocnice 1. novembra 2020. Neodmysliteľnou súčasťou handlovskej nemocnice je aj sestrička Mária Važanová, ktorá začala v nemocnici pracovať ešte v roku 1972 a je jej súčasťou s malou prestávkou dodnes, už ako pracujúca dôchodkyňa.

„Do budúcna je najdôležitejšie, aby sme pochopili dôležitosť náboru mladých, aby sa venovali tomuto povolaniu. Aby sa tak rozhodli, musí prísť systémová zmena v podmienkach a najmä v ohodnotení sestier,“ inak nebude mať kto sa o pacientov starať,“ hovorí o prognóze riaditeľka nemocnice.

Späť