Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Prvý polrok handlovskej nemocnice sa niesol v znamení koronakrízy, nové projekty to však nezastavilo

29.7.2021

Prvý polrok 2021 bol obdobím, ktoré bolo pre vedenie aj zdravotníkov v Nemocnici AGEL Handlová mimoriadne náročné. Získané skúsenosti z minulého roka využili aj počas druhej vlny pandémie, prvoradou stále zostala záchrana životov covidových pacientov a tiež udržanie chodu nemocnice. Prvých šesť mesiacov ale prinieslo aj pozitívne novinky.

,,Ako subjekt hospodárskej mobilizácie sme poskytovali následnú zdravotnú starostlivosť COVID-19 pozitívnym pacientom na reprofilizovaných lôžkach dvoch ošetrovacích jednotiek Oddelenia dlhodobo chorých. Prostredníctvom nášho mobilného odberového miesta sme pomáhali zastrešiť odberové miesta v obciach a mestách  nášho regiónu v rámci projektov celoplošného antigénového testovania,“   hovorí riaditeľka handlovskej nemocnice Ing. Marta Eckhardtová, MPH. V prvom polroku vyšetrili v handlovskej nemocnici takmer 11 tisíc pacientov a počet vyšetrení dosiahol takmer 22 tisíc.

,,Do  roku 2021 sme vstupovali so skúsenosťami, ktoré sme získali v  roku 2020  a hlavne s veľkou nádejou, pretože priniesol možnosť dať sa zaočkovať. Novinkou v našom zdravotníckom zariadení, z ktorej sa všetci tešíme,  bolo otvorenie Domu ošetrovateľskej starostlivosti, ako racionálny krok v poskytovaní následnej ošetrovateľskej starostlivosti,“ vysvetľuje riaditeľka. Za najväčšiu prednosť handlovskej nemocnice považuje to, že ide o nemocnicu rodinného typu. Jej veľkým prínosom je Jednodňová zdravotná starostlivosť v odbore cievnej chirurgie, ktorá je vyhľadávaným zdravotníckym pracoviskom. ,,Poskytovanie následnej zdravotnej starostlivosti na Oddelení dlhodobo chorých a po novom poskytovanie ošetrovateľskej starostlivosti v novootvorenom Dome ošetrovateľskej starostlivosti je tiež veľkým pozitívom, pretože práve lôžok tohto typu je v našom zdravotnom systéme výrazne menej, než je celospoločenská potreba,“ opisuje Ing. Marta Eckhardtová, MPH. Ako v mnohých iných zdravotníckych zariadeniach, aj tu je problémom nedostatok personálu: ,,Našou maximálnou snahou je všetkým, ktorí majú záujem pracovať v našom zdravotníckom zariadení vytvoriť, čo najlepšie pracovné podmienky, ktoré majú za následok spokojnosť  zamestnancov, ale aj našich pacientov.“

Epidemiologická situácia sa dotkla aj Senior Centra Sv. Kataríny, ktoré je súčasťou handlovskej nemocnice. ,, Izoláciu a odlúčenie od rodiny znášali naši seniori naozaj ťažko. Aj keď sa im náš personál snažil nahradiť rodinné teplo, sami sa nevedeli dočkať uvoľnenia opatrení a prvých návštev za splnenie prísnych opatrení,“ dodáva riaditeľka na záver.

Späť