Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovská nemocnica zakázala návštevy pacientov. Je to preventívny krok kvôli pandemickej situácii

30.9.2021

Nemocnica AGEL Handlová reaguje na aktuálnu pandemickú situáciu a rozhodla o zákaze návštev pacientov. Zákaz sa vzťahuje aj na Senior centrum sv. Kataríny. Zdravotnícke zariadenie zatiaľ nemá žiadnych pacientov s koronavírusom, nemocnica je však pripravená čo sa týka reprofilizácie lôžok, personálu aj ochranných osobných pomôcok.

Prosíme všetkých o pochopenie, zákaz návštev pacientov je preventívnym opatrením, aby sme zamedzili šíreniu ochorenia covid-19 v nemocnici a ťažkým dopadom tretej vlny pandémie na chod nemocnice. Zatiaľ je situácia u nás priaznivá, veríme, že to tak zostane čo najdlhšie,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Handlová Ing. Marta Eckhardtová, MPH.

Nemocnica umožní návštevy vo výnimočných prípadoch, a to pre kňazov za účelom podávania sviatosti pomazania ťažko chorým a umierajúcim, u osôb, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť, sú ťažko choré alebo umierajúce. Každá takáto návšteva však musí spĺňať viaceré kritériá. Tým prvým je OTP“, čiže sa musí preukázať potvrdením o očkovaní, že prekonal ochorenie covid, alebo má test PCR nie starší ako 72 hodín alebo antigénový test nie starší ako 24 hodín. Ďalšou podmienkou je dodržiavania všetkých protiepidemiologických opatrení, a tiež nesmie mať klinické príznaky ochorenia covid-19, dodáva riaditeľka nemocnice s tým, že zákaz návštev je zatiaľ v platnosti až do odvolania.  

Späť