Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Ambulantnú a následnú zdravotnú starostlivosť bude Nemocnica AGEL. Handlová poskytovať aj počas mimoriadneho režimu

25.11.2021

Nemocnica AGEL Handlová dostala príkaz Ministra zdravotníctva SR o obmedzení plánovanej zdravotnej starostlivosti, ktorý znamená úplné zastavenie plánovanej „bielej“ medicíny. Následnú a ambulantnú zdravotnú starostlivosť však môže naďalej poskytovať v plnom rozsahu.

Aktuálna pandemická situácia sa v regióne za posledné dni zhoršila, pribúdajú noví covidoví pacienti, pričom väčšina z nich nie je očkovaná. Od dnes väčšina nemocníc prechádza do mimoriadneho režimu, Nemocnica AGEL Handlová však bude poskytovať zdravotnú starostlivosť ako doposiaľ.  „Vzhľadom na to, že naša nemocnica poskytuje len následnú zdravotnú starostlivosť v rámci oddelenia dlhodobo chorých a ambulantnú zdravotnú starostlivosť, obmedzenie plánovaných hospitalizácií a zákrokov sa nás netýka,“ vysvetlila riaditeľka nemocnice Ing. Marta Eckhardtová. Pre pacientov s koronavírusom nemocnica vyčlenila v zmysle príkazu MZ SR 16 lôžok, čo však bolo nedostatočné a v súčasnosti poskytuje pacientom s koronavírusom následnú zdravotnú starostlivosť na 20 lôžkach. Nemocnica Handlová nedisponuje lôžkami s umelou pľúcnou ventiláciou. „Robíme všetko, čo je v našich silách, III. vlna naplno zasiahla predovšetkým neočkovaných pacientov, vďaka zaočkovanosti nemáme obrovské výpadky personálu, ako to bolo v predchádzajúcom období. Rada by som vyjadrila poďakovanie všetkým mojim kolegom, že pracujú aj nad rámec svojich povinností,“ dodala Ing Eckhardtová.

Späť