Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovská nemocnica má stále pacientov s koronavírusom, pandémia zatiaľ neskončila

14.3.2022

Nemocnica AGEL Handlová stále zápasí s pandémiou koronavírusu, stará sa o vyše desiatku pacientov s covid-19. Na základe príkazu ministra zdravotníctva mobilné odberové miesto nemocnice ukončilo v piatok, 11. marca antigénové testovanie za 5 eur. Nemocnica však vychádza záujemcom o testovanie v ústrety, a tak PCR testy ako aj antigénové testovanie bude realizované pre samoplatcov. Zároveň nemocnica zabezpečuje aj PCR testovanie pre RUVZ.

„K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 13 pacientom s koronavírusom, pričom 6 sú očkovaní. Stále máme reprofilizované jedno covidové oddelenie. Z radov zamestnancov máme výpadok 5 kolegov, u ktorých bol potvrdený koronavírus, žiadny nie je suspektný,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Handlová Ing. Marta Eckhardtová, MPH. V nemocnici zmenili na základe rozhodnutia rezortu zdravotníctva režim testovania antigénovými testami. „Aj naša nemocnica dostala príkaz na zrušenie antigénového testovania za 5 EUR v mobilnom odberovom mieste. Keďže však pandémia ešte úplne neskončila, rozhodli sme sa záujemcom vyjsť v ústrety, otestovať sa budú môcť aj naďalej ako samoplatcovia, a to v čase pondelok a štvrtok od 7,30 hod do 8,30 hod.“ vysvetlila Ing. Eckhardtová.  Za uplynulý týždeň nemocnica realizovala 182 PCR testov, u ktorých bola pozitivita takmer 57%, antigénové testy potvrdili koronavírus 24% testovaných.

Aj handlovská nemocnica je pripravená poskytnúť voľné pracovné miesta pre ukrajinských zdravotníkov v zmysle prijatých legislatívnych úprav. „Máme aktuálne voľné pozície lekára vnútorného lekárstva, lekára anestézie a intenzívnej medicíny a sestry. Každý uchádzač však musí aspoň z časti  ovládať pri komunikácii s pacientom slovenský jazyk.

Späť