Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovská nemocnica otvorila pracovisko cievnej chirurgie v Banskej Štiavnici

17.3.2022

Nemocnica AGEL Handlová v rámci služieb pre svojich pacientov z okolia Banskej Štiavnice pripravila novinku. Aby nemuseli cestovať za svojim odborným lekárom až do Handlovej, ,,príde“ lekár za nimi. Nemocnica totiž zriadila ambulanciu cievnej chirurgie priamo v meste.

„Dlhodobo sa snažíme reflektovať potreby a žiadosti našich pacientov. Náš región je pomerne široký čo sa týka spádovej oblasti a cestovnej dostupnosti. Jeden z našich odborníkov sa zhodou okolností presťahoval do Banskej Štiavnice a zistil, že je tam veľká skupina pacientov, ktorí vyžadujú starostlivosť cievneho chirurga. Preto sme ako zmysluplný krok zrealizovali ordinačné hodiny nášho špecialistu priamo v Banskej Štiavnici. Je to súčasťou našej stratégie, aby zdravotná starostlivosť bola bližšie k pacientovi a tiež, aby sme pacientovi umožnili byť zodpovední k vlastnému zdraviu,“ hovorí o novinke riaditeľka Nemocnice AGEL Handlová Ing. Marta Eckhardtová, MPH.

Odborníkom, ktorý sa pacientom venuje, je  MUDr. Vladimír Výrostko, ordinuje v ambulancii cievnej chirurgie každý piatok v čase od 7,00 do 15,00 hod. „Vzhľadom na pandémiu covidu nebolo zatiaľ potrebné odporučenie všeobecného lekára, avšak po uvoľnení opatrení sa vrátime k situácii pred pandémiou a pacienti budú vyšetrení na základe odporučenia,“ vysvetľuje odborník.  Ambulancia sa nachádza v zdravotnom stredisku na ulici Energetikov 1 v Banskej Štiavnici a je vybavená sono prístrojom, teda bude realizovať predovšetkým sonografiu cievneho systému, je však  možné sa objednať aj na sono vyšetrenie brušných orgánov.

„Ak však lekár indikuje operačný zákrok, ten bude realizovaný  v rámci jednodňovej zdravotnej starostlivosti v Nemocnici AGEL Handlová, ktorá je na to plne vybavená,“ dodal MUDr. Výrostko.

Späť