Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovská nemocnica spustila očkovanie proti Covid-19

1.4.2022

Nemocnica AGEL Handlová sa na základe súhlasu Ministerstva zdravotníctva SR stala oficiálnym vakcinačným centrom, kde je možné sa dať zaočkovať proti koronavírusu covid-19. Záujemcovia o očkovanie sa môžu vopred zaregistrovať na webovom portáli korona.gov.sk, očkuje sa však aj bez predošlej registrácie.

„Rozhodnutím Ministerstva zdravotníctva SR sme sa stali oficiálnym vakcinačným centrom. Vytvorili sme tím zdravotníkov, máme k dispozícii ambulanciu na vakcináciu i miestnosť, kde zaočkovaní počkajú 30 minút bezprostredne po očkovaní,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Handlová Ing. Marta Eckhardtová MPH.

Záujemcovia o očkovanie majú možnosť sa vopred zaregistrovať na očkovanie prostredníctvom portálu korona.gov.sk, ale vakcíny zdravotníci podávajú vo vyhradenom čase aj neregistrovaným pacientom. Nemocnica očkuje vakcínami Comirnaty od spoločnosti Pfizer/BioNTech a očkovanie prebieha v bývalej geriatrickej ambulancii v budove lôžkového pavilónu na druhom poschodí. Záujemcom o prvú, druhú i tretiu dávku očkovania sú zdravotníci k dispozícii každú pracovnú stredu v čase od 15:00 do 16:00 hod. pre registrovaných a v čase od 16:00 do 17:00 hod. pre záujemcov bez predošlej registrácie.

Nemocnica má vývoj pandemickej situácie v týchto dňoch plne pod kontrolou. „K dnešnému dňu evidujeme dvoch pozitívnych zamestnancov, v karanténe nemáme žiadnych kolegov. Naďalej však platia prísne protiepidemiologické opatrenia vrátane zákazu návštev,“ dodala riaditeľka nemocnice.

Späť