Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Rádiodiagnostické oddelenie handlovskej nemocnice má novú vedúcu lekárku

5.4.2022

Nemocnica AGEL Handlová má novú lekársku posilu. Od marca je novou vedúcou lekárkou Rádiodiagnostického oddelenia MUDr. Zuzana Šošková. Tá nahradila MUDr. Richarda Zachara, ktorý po siedmich rokoch svoje pôsobenie v nemocnici ukončil. Zdravotnícke zariadenie práve v oblasti diagnostiky plánuje pritiahnuť viac pacientov a vyjsť im v ústrety najmä tým, že nemusia cestovať ďaleko.

Nová odborníčka prišla do handlovskej nemocnice z Bojníc. „Pracovala som vo vedúcej pozícii na RDG oddelení, pre zmenený zdravotný stav som sama podala výpoveď a hľadala miesto, kde bude menší stres, krátky čas som pracovala v nemocnici v Žiari nad Hronom, to znamenalo dosť dlhé cestovanie. Možnosť prísť pracovať do Handlovej som uvítala,“ hovorí nová posila MUDr. Šošková. V minulosti už v tejto nemocnici AGEL pracovala, v tom čase ale ešte nemala ukončené štúdium v odbore. Ísť študovať medicínu ju ovplyvnila aj rodina. „Môj otec bol lekár, v treťom ročníku gymnázia som sa teda rozhodla ísť študovať medicínu. K rádiológii som sa dostala náhodne, v nemocnici, kde som chcela pracovať, bolo voľné miesto, ale práca na oddelení ma tak zaujala, že som ostala pri tomto odbore a neľutujem,“ hovorí MUDr. Šošková. Ako priznala, prostredie handlovskej nemocnice dobre pozná. „Sme malé oddelenie, spolupracovníkov mám naozaj dobrých a spoľahlivých. Myslím si, že spolupráca s oddelením v nemocnici aj ambulanciami bude bez problémov, s väčšinou zdravotníkov sa poznáme osobne.“

Ambíciou novej lekárky je rozvíjať RTG pracovisko, kde je k dispozícii nové prístrojové vybavenie s priamou digitalizáciou a sonograf. „Plánujeme pritiahnuť viac pacientov, v čom nám ešte trošku bráni aj epidemiologická situácia, v poobedných hodinách ešte realizujeme vyšetrenia infekčných pacientov na RTG, z časti máme obmedzené USG vyšetrenia práve z dôvodu, aby sa tu pacienti infekční a neinfekční nemiešali,“ dodáva odborníčka. Ich cieľom je poskytnúť vyšší komfort najmä ambulantným pacientom, v okolitých mestách je problém so sonografickými vyšetreniami. „Ak bude pacient bude ochotný trochu pocestovať - je to cca 15 minút z Prievidze aj zo Žiaru, tak ich radi privítame. Za krátku dobu, čo tu pracujem, sme mali pacientov aj z väčšej diaľky, keďže sme ponúkli skorý termín sonografického vyšetrenia, krátke čakacie časy je jeden z našich benefitov.

Do budúcna je v pláne nemocnice služby pre pacientov rozšíriť. „Mne osobne chýba mamografia, keďže som certifikovaný mamodiagnostik, môžem dokonca robiť odborného zástupcu pre skríningové MG pracovisko. Veľmi ma bavilo aj CT a určite by som sa nebránila popisovaniu nálezov z iných pracovísk,“ dodáva MUDr. Šošková.

RTG pracovisko handlovskej nemocnice vlani vykonalo takmer 6700, sono pracovisko takmer 3000.

Späť