Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Spektrum zákrokov handlovská nemocnica rozšírila o laparoskopickú operáciu prietrže

28.4.2022

Jednodňová zdravotná starostlivosť v Nemocnici AGEL Handlová fungovala bez obmedzení aj počas najťažších mesiacov pandémie. V priebehu minulého roka dokonca rozšírili poskytované výkony o laparoskopickú herniotómiu, teda o operácie prietrží.

V roku 2021 sa vykonávali na Jednodňovej zdravotnej starostlivosti (JZS) handlovskej nemocnice najčastejšie zákroky v odbore chirurgia – laserové operácie varixov dolných končatín a hemoroidov. Pacienti si vyberajú termín operácie v mesiacoch jarných, jesenných a zimných, najmenej pacientov sa operuje v období leta, aj vzhľadom na dovolenkové obdobie. „V odbore chirurgia sme uskutočnili 807 zákrokov, gynekologických bolo 70 zákrokov a zamerali sme sa aj na urológiu. Obmedzenia týkajúce sa pandémie sa dotkli každého. Niekoho vo väčšej miere, nás našťastie len v malej, ale citeľnej. Boli to problémy s vybavením predoperačných vyšetrení, pozitivita alebo karanténa objednaných pacientov a finančná stránka pacientov. Musíme však poďakovať vedeniu nemocnice, ktoré nám zabezpečilo podmienky, vďaka ktorým sme mohli vykonávať operačné zákroky,“ vysvetľuje Iveta Bubláková, vedúca sestra JZS.

Otvorenie Urologickej ambulancie v handlovskej nemocnici prinieslo možnosť rozšírenia zákrokov o celú spektrum urologických výkonov a plány majú aj na tento rok už jasné. „V tomto roku plánujeme na oddelení JZS vybudovať recepciu a skvalitniť poskytovanie služieb pacientom,“ približuje vedúca sestra.

Späť