Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovská nemocnica spúšťa očkovanie vakcínou zameranou na variant Omicron

27.9.2022

V súvislosti s narastajúcim počtom prípadov ochorenia COVID-19 opäť stúpa záujem o očkovanie. Nemocnica AGEL Handlová bude od stredy 28. septembra očkovať aj upravenou vakcínou Comirnaty Original/Omicron BA.1, ktorá sa okrem pôvodného variantu vírusu zameriava tiež na subvariant Omicron.

Adaptovaná vakcína je určená pre dospelých a deti staršie ako 12 rokov. Podáva sa ako posilňujúca dávka, teda ako 3. alebo 4. dávka očkovacej schémy. „Je potrebné, aby záujemcovia mali za sebou prvé dve dávky očkovania, pričom upravená vakcína môže byť podaná po akejkoľvek inej u nás schválenej vakcíne proti COVID-19,“ vysvetľuje námestníčka pre lekársko-preventívnu starostlivosť MUDr. Lucia Radvanská.

 

Vakcinačné miesto sa nachádza na prízemí hlavnej budovy nemocnice, v priestoroch geriatrickej ambulancie. Zdravotníci naďalej očkujú aj vakcínou Comirnaty od Pfizer BioNTech, a to každú stredu od 9.00 do 10.00 hod. Očkovanie adaptovanou vakcínou Comirnaty Original/Omicron BA.1 bude bývať v rovnaký deň v čase od 10.00 do 11.00 hod. Je potrebné, aby sa záujemcovia o očkovanie vopred zaregistrovali cez portál www.korona.gov.sk.

Späť