Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

V handlovskej nemocnici si uctili seniorov

13.10.2022

Od roku 1990 je október vyhlásený Organizáciou spojených národov za mesiac úcty k starším. Pri tejto príležitosti sa vedenie Nemocnice AGEL Handlová rozhodlo pre seniorov pripraviť príjemné posedenie.

„Jeseň života je krásne, ale aj náročné obdobie. Keďže sa naše zdravotnícke zariadenie z veľkej časti orientuje práve na poskytovanie starostlivosti seniorom, rozhodli sme sa pri príležitosti mesiaca úcty k starším spraviť našim pacientom a klientom radosť, stráviť s nimi čas a pripraviť si pre nich malé prekvapenie,“ vysvetlila riaditeľka nemocnice Ing. Marta Eckhardtová, MPH, ktorá v utorok 11. októbra navštívila nielen pacientov hospitalizovaných na Oddelení dlhodobo chorých a v Dome ošetrovateľskej starostlivosti, ale aj klientov Senior centra Sv. Kataríny.

 

Odkázanosť na pomoc a zdravotnú starostlivosť mnohí seniori nezvládajú ľahko, často cítia bolesť, beznádej a samotu. „Tak ako si vážime starostlivosť a čas, ktorý nám obetovali naši rodičia a roky práce, ktorú odviedli, tak si vážime aj životné príbehy našich pacientov a klientov. Sme radi, že sa nám podarilo zorganizovať takéto milé posedenie a že naše pozvanie prijali aj deti z Materskej školy Dimitrovova v Handlovej, ktoré si pre nás pripravili veselý program a vyčarovali seniorom úprimný úsmev na tvári,“ dodala riaditeľka.

 

Nemocnica si pre pacientov a klientov pripravila pozornosť vo forme balíčka vitamínových doplnkov a iných užitočných drobností, ktoré im v tomto ročnom období padnú vhod.

 

Nemocnica AGEL Handlová poskytuje ambulantnú aj lôžkovú starostlivosť tisíckam pacientom zo spádovej oblasti. Jej vznik sa datuje do roku 1924 a v roku 2014 bola pričlenená ku skupine AGEL. V nemocnici v súčasnosti pracuje viac než 100 zamestnancov. Vzhľadom na zameranie zdravotníckeho zariadenia predovšetkým na geriatrických pacientov a požiadavky v regióne vzniklo pri nemocnici v roku 2012 sociálne zariadenie, ktoré poskytuje celoročnú starostlivosť klientom po 65. roku života a odkázaným na sociálnu službu.

Späť