Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Handlovskú nemocnicu navštívil Mikuláš

7.12.2022

Hovorí sa, že úsmev lieči a práve psychická pohoda často vplýva aj na fyzické zdravie pacientov. Hospitalizácia v predvianočnom období a odlúčenie od rodiny môže byť veľmi náročné, preto sa vedenie handlovskej nemocnice rozhodlo pacientom na lôžkových oddeleniach a klientom Senior centra Svätej Kataríny pripraviť prekvapenie práve na sviatok svätého Mikuláša.

Pacientov hospitalizovaných v Nemocnici AGEL Handlová a klientov Senior centra Sv. Kataríny navštívil Mikuláš. Keď uvidíte postavu v červenom, s dlhou bielou bradou a obrovskou čiapkou, vôbec nezáleží na tom, či ste sa narodili pred rokom, alebo v minulom storočí, vianočné kúzlo totiž nepozná vek.

 

„Uvedomujeme si, že odlúčenie od rodiny v období pred Vianocami vnímajú pacienti ťažko. Samozrejme, pobyt v nemocnici nie je príjemný nikdy, ale zdravotné ťažkosti pred sviatkami majú na psychickú pohodu obzvlášť výrazný vplyv,“ vysvetľuje riaditeľka handlovskej nemocnice Ing. Marta Eckhardtová, MPH s tým, že rozptýlenie a rozveselenie pacientov je veľmi vítané a môže mať pozitívny efekt aj na proces ich zotavovania.

 

Seniori hospitalizovaní na oddelení dlhodobo chorých, v dome ošetrovateľskej starostlivosti a klienti Senior centra Sv. Kataríny pri tejto príležitosti dostali aj balíček plný užitočných drobností. „Do balíčkov sme vložili hygienické potreby, ktoré prídu každému určite veľmi vhod. Veríme, že sa nám podarilo pacientov a klientov rozveseliť, prekvapiť a samozrejme im aj touto cestou prajeme čo najskoršie zotavenie a návrat do domáceho prostredia,“ uzatvorila riaditeľka.

Späť