Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Pracovisko cievnej chirurgie Nemocnice AGEL Handlová v Banskej Štiavnici za rok ošetrilo 2400 pacientov

18.4.2023

Uplynul rok, odkedy Nemocnica AGEL Handlová otvorila detašované pracovisko – ambulanciu cievnej chirurgie v Banskej Štiavnici. Aby pacienti z tohto regiónu nemuseli za svojim lekárom cestovať, raz týždenne chodí on za nimi. Ako sa táto stratégia osvedčila, sme sa informovali priamo u cievneho chirurga MUDr. Vladimíra Výrostka.

„Od marca 2022 ordinujeme vždy v piatok, teda raz týždenne, v ambulancii v Banskej Štiavnici. Ambulancia je vybavená sono prístrojom, teda realizuje predovšetkým sonografiu cievneho systému, je však  možné sa objednať aj na sono vyšetrenie brušných orgánov. Veľmi nás teší, že v priebehu roka sa nám podarilo v rámci štiavnickej ambulancie vyšetriť až 2400 pacientov,“ uviedol špecialista na cievnu chirurgiu MUDr. Vladimír Výrostko.

Práve vďaka tomu, že pacienti majú vyšetrenie na dosah, sú k svojmu zdraviu zodpovednejší a v prípade potreby je pre nich návšteva lekára jednoduchšia. „Stretávame sa s pozitívnymi ohlasmi. Vzhľadom na to, že v regióne predtým špecializovaná ambulancia cievnej chirurgie nefungovala, pacienti museli za vyšetrením cestovať desiatky kilometrov, prípadne návštevu lekára odkladali. Takýmto spôsobom dokážeme pacientov priamo v Banskej Štiavnici vyšetriť a nasadiť im potrebnú liečbu. Ak je indikovaný operačný zákrok, realizujeme ho v Nemocnici AGEL Handlová, ktorá je na to plne vybavená. Za rok našej činnosti sme v rámci štiavnickej ambulancie na operáciu indikovali viac než 120 pacientov,“ informoval skúsený lekár.


Ambulancia cievnej chirurgie v Banskej Štiavnici sa nachádza v zdravotnom stredisku na ulici Energetikov 1 a ordinuje každý piatok v čase od 7.00 do 15.00 hod. Na vyšetrenie sa možno objednať od pondelka do piatku v čase od 10.00 do 12.00 hod. na tel. 0917 600 522.

Späť