Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Pacientka handlovskej nemocnice spieva v skupine zdravotne znevýhodnených: „Prináša mi radosť, keď robím radosť iným,“ hovorí Mária Hrehušová

2.5.2023

O rok oslávi okrúhlu osemdesiatku, od detstva sa pasuje s vážnymi diagnózami a tiež zrakovým znevýhodnením, no napriek tomu miluje spev a rada ním teší iných. Reč je o pani Márii Hrehušovej, ktorá je takmer 30 rokov členkou speváckej skupiny Rozlet, účinkujúcej pri Prvej základnej organizácii slovenského zväzu zdravotne postihnutých v Prievidzi.

Mária Hrehušová už od detstva bojovala s vážnymi diagnózami. „Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré. Keby som nebola znevýhodnená, možno by som sa k hudbe nikdy nedostala. A spev ma naozaj teší, prináša mi veľkú radosť, keď robím radosť iným,“ povedala jedna zo speváčok skupiny Rozlet, počas svoje hospitalizácie v dome ošetrovateľskej starostlivosti Nemocnice AGEL Handlová.

Hoci členom speváckej skupiny Rozlet zdravie neslúži na sto percent, o to viac vytrvalosti a odhodlanosti sa v nich skrýva. Bez ich vystúpenia sa už nezaobíde väčšina podujatí v regióne. „Vystupujeme nielen na rôznych oslavách a podujatiach, ale aj v domovoch seniorov, tí sa na nás vždy veľmi tešia, lebo ľudové piesne sú im blízke. Aj si s nami zaspievajú. Máme deväť speváčok, harmonikára a huslistku, obaja nádherne hrajú, s veľkým citom,“ podotkla s úsmevom.

O zomknutosti a sile priateľstva členov súboru Rozlet svedčí aj spôsob, akým jeden druhého podporujú. Pani Márii Hrehušovej dokonca prišli spríjemniť chvíle hospitalizácie a svojim spevom rozozvučali Dom ošetrovateľskej starostlivosti handlovskej nemocnice. „Veľmi ma tým potešili, hudba je tým, čo nám robí radosť aj v ťažkých chvíľach a my sme po toľkých rokoch už ako jedna rodina, preto presne vedeli, ako mi zlepšiť náladu,“ dodala s úsmevom Mária Hrehušová.

Späť