Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Senior centrum Sv. Kataríny rozširuje svoje služby: počas letných mesiacov umožní krátkodobé umiestnenie seniorov

15.6.2023

Senior centrum Svätej Kataríny, ktoré funguje pri handlovskej nemocnici, rozširuje poskytované služby. Počas letných mesiacov chce rodinným príslušníkom uľahčiť starostlivosť o seniorov. Od júna do septembra ponúka aj krátkodobú starostlivosť o seniorov, ktorú možno využiť napríklad počas dovoleniek.

Senior centrum Svätej Kataríny funguje v priestoroch Nemocnice AGEL Handlová od roku 2014. Jeho klientelu tvoria seniori vo vyššom veku, preto je bezprostredná prítomnosť zdravotnej starostlivosti veľkou výhodou. „Uvedomujeme si, že letné obdobie je obzvlášť komplikované pre rodiny, ktoré sa o seniorov starajú v domácnosti. Niektorí potrebujú nepretržitú opateru, iní zvládnu byť pár hodín aj sami, ale dovolenka býva pre opatrujúce osoby práve z dôvodu starostlivosti o príbuzného takmer nereálna,“ opísala komplikovanú situáciu mnohých rodín riaditeľka Nemocnice AGEL Handlová Ing. Marta Eckhardtová, MPH.

 

Keďže Senior centrum Sv. Kataríny má v súčasnosti voľné miesta, vedenie sa rozhodlo vyjsť v ústrety práve opatrovateľom v domácnostiach. „V mesiacoch jún až september ponúkame v Senior centre možnosť krátkodobej starostlivosti o seniorov, ktorá môže trvať dni alebo aj týždne, podľa individuálnej potreby. Veríme, že sa nám podarí im takýmto spôsobom dopriať trochu času pre seba, oddýchnuť si, vyraziť si na výlet, alebo si užiť dovolenku bez obáv o zdravie opatrovanej osoby,“ vysvetlila Ing. Eckhardtová.

 

O klientov Senior centra sa stará skúsený tím kvalifikovaných opatrovateliek v súčinnosti so zdravotnou sestrou a sociálnou pracovníčkou. „Seniorov vedieme k aktivite, aby sme udržiavali ich pamäťové a orientačné schopnosti, trénovali jemnú motoriku, ale venujeme sa aj fyzickej rehabilitácii, trávime čas na čerstvom vzduchu a spoločne vymýšľame rôzne aktivity, ktoré ich bavia a krátia si nimi čas. Teší nás, že môžeme počas letných mesiacov vyjsť v ústrety obyvateľom regiónu a privítať medzi sebou nové tváre,“ vyjadrila sa s úsmevom sociálna pracovníčka Mgr. Monika Krištofcová.

Späť