Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Pri operáciách v handlovskej nemocnici pomôžu nové svetlá

20.6.2023

Nemocnica AGEL Handlová sa snaží neustále zlepšovať poskytované služby. V uplynulých dňoch preto zakúpila nové svetlá na operačné sály, ktoré majú nielen lepšiu svietivosť, ale zároveň šetria energie.

Jednodňová zdravotná starostlivosť je jednou z domén handlovskej nemocnice. Tím skúsených špecialistov z oblasti cievnej chirurgie, chirurgie, urológie či gynekológie vyhľadávajú pacienti nielen z regiónu, ale z celého Slovenska. „V roku 2022 bolo v rámci nášho oddelenia jednodňovej zdravotnej starostlivosti vykonaných takmer 1200 zákrokov. Snažíme sa postupne rekonštruovať a modernizovať nielen priestory, ale aj vybavenie nemocnice, preto sme sa tentoraz rozhodli investovať do svetiel na oboch našich operačných sálach. Sme radi, že sa našim zdravotníkom s nimi dobre pracuje a zároveň sú vďaka LED technológii úsporné a teda šetrné k životnému prostrediu,“ vyjadrila sa riaditeľka Nemocnice AGEL Handlová Ing. Marta Eckhardtová, MPH.

 

Operačné svetlá sú nevyhnutnou súčasťou každej zákrokovej miestnosti. Práve vďaka dobrému osvetleniu operatérom počas zákroku neunikne ani najmenší detail. „Chirurgické svetlá sú navrhované tak, aby dokázali poskytnúť čo najkvalitnejšie, ostré a konštantné osvetlenie operačného stola. Je možné variabilne nastavovať nielen polohu a uhol svietenia, ale aj intenzitu svetla a teplotu farieb presne podľa preferencií a potrieb operatéra. Výhodou LED technológie je okrem jej úspornosti aj fakt, že žiarovky sa nezahrievajú, ako sa stávalo pri starších typoch lámp, teda na operačnej sále nevytvárajú nežiadúce teplo, ktoré môže byť pre zdravotníkov zvlášť počas dlhšie trvajúcich zákrokov nepríjemné,“ vysvetlil Bc. Jozef Ruckschloss, operačná sestra handlovskej nemocnice.

 

Jednodňová zdravotná starostlivosť Nemocnice AGEL Handlová ponúka moderné postupy diagnostiky a liečby podľa potrieb pacienta. Cieľom jednodňovej operatívy je vykonávanie miniinvazívnych operácií, po ktorých je možné pacienta po nevyhnutnom pobyte na lôžku prepustiť do domáceho ošetrenia. Výhodou je zníženie nákladov na liečbu pacienta, zníženie rizika infekcie nemocničnými kmeňmi baktérií, ako aj to, že pre pacienta a jeho rodinu predstavuje väčší komfort pred operáciou i po nej. Zákroky jednodňovej chirurgie umožňujú dosahovať krátku ošetrovaciu dobu a výrazne skracujú obdobie práceneschopnosti.

Späť