Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

046 / 5192 777

O nemocnici

Pacientom handlovského oddelenia dlhodobo chorých už slúžia nové postele

12.7.2023

Komfort pacientov hospitalizovaných v Nemocnici AGEL Handlová zvýšia nové postele a nočné stolíky. Tie v uplynulých dňoch na oddelení dlhodobo chorých nahradili staršie lôžka. Nemocnica postele zakúpila vďaka eurofondovému projektu.

Nemocnica AGEL Handlová v uplynulých dňoch obmenila postele na oddelení dlhodobo chorých. Staré lôžka nahradili moderné postele BIHealthcare s elektrickým ovládaním. „Postele v celkovej hodnote 79 077 € sa nám podarilo zakúpiť vďaka eurofondovému projektu nemocnice s názvom Posilnenie materiálno-technických kapacít Nemocnice AGEL Handlová v súvislosti s výskytom ochorenia COVID-19,“ informovala riaditeľka nemocnice Ing. Marta Eckhardtová, MPH.

 

Postele už v týchto dňoch slúžia pacientom na oddelení dlhodobo chorých. „S novými posteľami sú spokojní nielen pacienti, ale aj personál. Prínosom je predovšetkým možnosť elektronického ovládania postele, nastavenia výšky a polohovania. Oveľa jednoduchšie tak zdravotníci pacientovi nastavia ideálny sklon postele podľa jeho diagnózy či podľa toho, v akej polohe sa cíti najpohodlnejšie,“ povedala primárka oddelenia dlhodobo chorých MUDr. Miriam Kvostková.

 

„Celkovo sme vďaka prostriedkom z eurofondov zakúpili 42 postelí s elektronickým ovládaním a 42 nočných stolíkov. Postele je možné nastaviť na rôznu výšku od zeme, aby si pacient mohol ľahnúť aj vstať bez ťažkostí, prípadne, aby si zdravotníci mohli pomôcť pri manipulácii s pacientom. Lôžka disponujú nastaviteľným sklonom chrbtovej oblasti a nôh, sklopnými bočnicami a tiež pevnými kolieskami s možnosťou zabrzdenia. Ich súčasťou je aj skladacia teleskopická tyč na infúznu liečbu a madlo, ktoré pacientom pomáha posadiť sa,“ objasnila Ing. Eckhardtová.

Späť